Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Distributiecentra

Logistiek familiebedrijf bouwt nieuw magazijn en kantoor langs de A12

heebink1_enscape_2020-06-08-17-28-28-kopieren

2 juli 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Van palletzendingen tot pakketjes, van bulkgoederen tot lengtegoederen, van volumetransport tot gekoeld transport, …, bij familiebedrijf J. Heebink Logistics Services vinden klanten alles. Dan heb je uiteraard heel wat ruimte nodig. Daarom besloot de directie om een nieuw kantoor, magazijn en parkeerterrein te bouwen op een kavel van 50.000 m² langs de A12 in Veenendaal. Dat was nu mogelijk, omdat de Zijdewetering, een kunstmatige afwatering, verlegd werd. Architectenbureau DBL was verantwoordelijk voor het ontwerp en de aanvraag van de vergunningen, terwijl Bouwbedrijf van de Vliert het project uitvoert. De nodige vergunning werden verkregen in juni 2019 en binnenkort wordt deze nieuwbouw opgeleverd.

De nieuwe kantoren sluiten aan op het bestaande hoofdgebouw van het familiebedrijf.

 

J. Heebink Logistics Services is een gekend transportbedrijf met vestigingen in Nederland en het Verenigd Koninkrijk en 135 medewerkers: 85 vrachtwagenchauffeurs en 40 medewerkers verdeeld over kantoren, magazijnen en een eigen werkplaats. De transportvloot bestaat uit circa 80 trekkende eenheden en 110 trailers. Om de activiteiten nog efficiënter te laten verlopen, gaf het familiebedrijf architectenbureau DBL de opdracht om een nieuw magazijn en kantoor te ontwerpen in Veenendaal. “We werken al meer dan 30 jaar voor de familie Heebink. In het verleden hebben we onder meer het pand aan de Kruisboog 14 ontworpen en enkele kleinere projecten begeleid. Toen de ideeën voor de nieuwbouw concreet werden, nam de directie opnieuw contact met ons op. We kregen de opdracht om de plannen te tekenen voor de nieuwe site met kantoor en magazijn, de nodige vergunningen aan te vragen en de werkzaamheden te begeleiden”, vertelt Gerard van Garderen, tekenaar en projectleider bij architectenbureau DBL uit Lunteren, dat in de beginjaren, na de oprichting in 1984, vooral op de particuliere en agrarische sector focuste, maar in de loop der jaren meer en meer opdrachten kreeg voor kantoorgebouwen, industriële panden en utiliteitsgebouwen.

Het nieuwe kantoorgebouw valt op door de grote glaspartijen in combinatie met antracietkleurige metaalbanden. Veelvuldige lichtinval en contact met de omgeving komt de werksfeer en het comfort van de medewerkers ten goede.

 

Doordachte opbouw

J. Heebink Logistics Services neemt zijn nieuwe logistieke centrum binnenkort in gebruik en het warehouse met twee bouwlagen wordt de nieuwe draaischijf van de activiteiten van het transportbedrijf. Op de begane grond bevindt zich een crossdock magazijn van 5.000 m² met 28 laaddeuren, opgedeeld in een afdeling voor staalprofielen en -platen en een gedeelte voor palletgoederen. Kraanbanen zorgen voor het vlotte interne transport van de lengtegoederen van de camions naar de plateaus of andere posities en omgekeerd. Voor deze lengtedistributie werden ook inpandige laaddocks voorzien. Op de verdieping integreerde de architect een magazijn van bijna 4.000 m² voor de langdurige opslag van goederen in stellingen en orderpicking.

“Dit lichtgrijze gebouw, goed voor een totale hoogte van 16,5 m, bestaat uit een staalconstructie voorzien van een betonnen vloer en afgewerkt met een goed geïsoleerde dak- en wandbeplating”, aldus de architect. “Bovenop de docks realiseerden we een kantoorruimte met een opvallende gevel, opgebouwd uit een doorlopende vliesgevel in combinatie met antracietgrijze metaalbanden. De grote raampartijen zorgen voor een overvloedige lichtinval en bieden medewerkers en bezoekers een onbeperkt uitzicht op de A12 en de rest van de omgeving. Uiteraard werd ook aan milieu en duurzaamheid gedacht. De site is gasloos, maakt gebruik van een warmtepompsysteem en op het dak komen zonnepanelen. Bovendien werd overal gekozen voor energiezuinig LED-verlichting.”

Met dit nieuwe magazijn en kantoor is de familie Heebink klaar voor een nog betere service aan haar klanten en een verdere uitbouw van haar activiteiten.     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details