Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Projecten

Logistiek dienstverlener bouwt nieuwe coldstore opnieuw met trouwe Design & Build partner

B-Built1 kopiëren
B-Built realiseert drie hoogbouwvriesmagazijnen en een laagbouw met orderpicking, expeditie, laaddocks en kantoren voor NewCold. Ook de omgevingsaanleg en coördinatie van de nevenaannemers behoren tot de opdracht.

Tekst | Tekst | Johan Debaere Beeld | B-Built

19 januari 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Een tevreden klant keert steeds terug! Nadat NewCold eerder samen met B-Built (Bergen op Zoom) vriesmagazijnen in Wakefield (UK) en Rheine (Duitsland) ontwikkelde en ontwierp, koos ze voor haar tweede coldstore in Frankrijk bewust voor dezelfde Design & Build partner. 

“We zijn al jaren gespecialiseerd in het ontwerp en de bouw van koel- en vrieshuizen en streven er steeds naar om de klant volledig te ontzorgen”, vertelt directeur Martijn Baartmans. “De eerste contacten met NewCold dateren van 2012 en zo hebben we samen al veel kennis kunnen opbouwen. Voor dit nieuwe project nam de specialist op het vlak van cold-chain logistiek opnieuw met ons contact op.”

Uitdagend project

Op de site nabij Rennes realiseert B-Built niet één groot maar wel drie kleinere hoogbouwvriesmagazijnen van elk 165 meter lang, 36 meter breed en 35 meter hoog. Voor het ontwerp werkte de hoofdaannemer samen met vaste partners als ABT en GJM, maar ook met lokale partijen.

“Het eerste ontwerp volgens het standaard concept, gebaseerd op één magazijn met zuurstofreductie als brandpreventie, werd door de lokale overheid afgekeurd. Daarom schakelden we over op drie kleinere gebouwen, wat uiteindelijk voor een unieke uitstraling zorgt”, legt projectleider Geert van Tiem uit. “De magazijnen worden gedragen door een fundering van palen en zijn gebaseerd op een staalconstructie, bekleed met sterk geïsoleerde dak- en wandpanelen. De voorliggende laagbouw bestaat uit een prefab constructie met betonnen kolommen en liggers en sandwichpanelen voor wanden en daken, met uitzondering van de kantoren waar voor een opvallende zwarte vliesgevel gekozen werd.”

Goede communicatie tussen alle partners cruciaal

Medio december 2019 is met de uitvoering gestart en eind maart 2021 zullen de eerste pallets in het magazijn opgeslagen worden.
“Het lange wachten op de nodige vergunningen, de slechte weersomstandigheden bij de opstart van de bouwwerkzaamheden en de gevolgen van COVID-19 maken dit project alleen maar uitdagender. We zijn dan ook trots dat we dit mooie project binnen de afgesproken termijn zullen kunnen realiseren”, zeggen Baartmans en Van Tiem in koor. “Dat kan enkel door een open communicatie met alle partijen én door de inzet van onze eigen mensen, het team van NewCold, de nevenaannemers zoals SSI Schaefer, TGW, Engie en Eiffage en onze onderaannemers, waaronder Isocab Construct, ASK Romein en Twintec.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details