Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Woningbouw- en utiliteitsbouw

Little C in Rotterdam opent zijn industriële deuren voor huurders

Woontoren The Burton Little C_1 kopiëren
Woontoren The Burton in Little C, Rotterdam-Coolhaven | Fotograaf: Sandra Koning

25 januari 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Woontoren The Burton in Little C in Rotterdam is opgeleverd. Afgelopen week namen 73 bewoners hun intrek in deze woontoren die deel uitmaakt van een van de vijftien exemplaren in Little C. Twee en een half jaar na de start van de bouw in juni 2018 is het dan eindelijk zover. In het imposante woongebouw dat door CULD architecten is ontworpen volgens een New Yorkse architectuurstijl, gaan nu eindelijk de lichten aan. En in de lofts van The Burton wordt leven geblazen. TBI-ondernemingen J.P. van Eesteren en ERA Contour ontwikkelden en bouwden Little C en zijn trots op deze mijlpaal van het nieuwbouwproject dat in hartje Rotterdam staat. Het is een gebied waar wonen, werken en ontspannen, samenkomen. 

Woontoren The Burton in Little C, Rotterdam-Coolhaven – vooraanzicht | Fotograaf: Sandra Koning

Industriële lofts prikkelen zintuigen van bewoners

Institutionele vastgoedinvesteerder Bouwinvest is enthousiast over de oplevering van de 209 industriële lofts in The Burton. Afgelopen week overhandigden zij de sleutels aan de huurders. En wat waren deze blij met hun appartement dat ze tot dan toe alleen maar online via foto’s en video’s hadden gezien. Vanwege de pandemie en coronamaatregelen waren er het afgelopen jaar geen kijkmomenten op locatie en dat maakte de oplevering nu bijzonder. De huurders konden zelf door hun woning lopen, de indeling zien en het materiaal voelen. De verhuur van The Burton wordt verzorgd door van ’t Hof Rijnland Vastgoedmanagement en Ooms Makelaardij in Rotterdam.

Uitzicht vanaf het balkon van woontoren The Burton in Little C | Fotograaf: Els van den Hoek

Little C: een eyecatcher in een stoer stuk Coolhaven

Little C aan de Rotterdamse Coolhaven is geïnspireerd op de architectuur in New York én op de baksteenarchitectuur van de nabije oude gebouwen aan de Veerhaven. Dat is vooral te zien aan de stoere bakstenen gevels, grote zwarte raampartijen, expressieve stalen hekwerken en loopbruggen die de gebouwen verbinden. De 15 gebouwen van Little C bieden plaats aan in totaal 320 lofts en appartementen, waarvan 209 huur- en 111 koopappartementen. Het gebied heeft straks ook 10.000 m2 aan ruimte voor werkplekken en kleinschalige horeca. En inmiddels heeft Familiehuis Daniel den Hoed ook zijn intrek genomen in Little C. Naast het oogstrelende vakmanschap dat zichtbaar is door het bijzondere metselwerk en de stalen trappen en hekwerken, is er aan groen geen gebrek in Little C. De groene pleintjes, begroeide gevels, dakterrassen en het aangrenzende Coolhavenpark maken dit woon- en werkgebied compleet.

Interieur huurloft van woontoren The Burton in Little C | Fotograaf: Els van den Hoek

Eind voorjaar 2021 alle 15 gebouwen opgeleverd

Het bouwteam legt de komende maanden de laatste hand aan het nieuwbouwproject. In maart 2021 worden de woontorens The Clark en The Hammond opgeleverd aan de huurders. Verwacht wordt dat eind van het voorjaar alle 15 gebouwen en de buitenruimte zijn opgeleverd.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details