Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Linck in de Binck

Linck in de Binck

Een nieuwe woonomgeving verrijst straks in de Binckhorst in Den Haag

Op een van de gaafste plekjes in de Binckhorst aan de Fokkerhaven komt Linck: een appartementengebouw met 77 woningen én een ruimte op de begane grond voor horeca en een voor kleine ondernemers. Een woontoren met allemaal dezelfde woningen? Dat dus zeker niet! Er komen 4 woningtypen, met verschillende oppervlaktes en indelingen.

Linck is ontwikkeld door ERA Contour, jvantspijker & partners en DS Landschapsarchitecten in samenwerking met Metropolder, W/E Adviseurs, IMd, Skonk en Thuismakers Collectief.

Linck wordt niet zomaar een woon-werkgebouw. Het is er eentje met een verhaal

Stoer en robuust. En tegelijkertijd sociaal en veel ruimte voor groen. Dwars door het gebouw loopt het atrium. Zie het voor je als een groene binnenwereld die vanaf de begane grond omhoog strekt. Verder vind je door het hele gebouw heen binnentuintjes: groene ruimten waaraan de woningen liggen. Een plek om ’s ochtends met een kop koffie te genieten van het uitzicht over Den Haag of een praatje te maken met je buren.

In Linck staat verbinden centraal: via een bijzondere route – door het atrium en de binnentuinen – bereik je je woning. Je ziet elkaar, zegt gedag en kent elkaar, net zoals in een wijkje. Er komen verschillende woningtypes in Linck, met zo een eigen indeling en woninggrootte, voor een leuke mix aan bewoners, van jong tot oud.

Op de bovenste twee verdiepingen komen 2-laagse woningen die liggen aan een eigen straatje, bovenop het gebouw.  Balkons en tuintjes komen op de 13e verdieping.

Van industrie naar een mooie plek om te leven

De Binckhorst is aardig in beweging en er staat nog veel meer te gebeuren de aankomende jaren. Het gebied, aan de rand van Den Haag en grenzend aan Voorburg, is straks dus in niks meer te vergelijken met de plek die het ooit was. Het is dé plek in Den Haag waar nu echt wat tofs gebeurt. Toekomstige bewoners hebben hier de ruimte om hun stempel te drukken op een nieuw, stoer en industrieel stuk Den Haag.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details