Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Licht en vrijdragend vloersysteem uit geprefabriceerde elementen
Aan de basis van dit vloersysteem ligt een gesloten stalen frame van koudgevormde C-profielen, die zijn ingestort in een dunne gewapende betonschil die tevens de plafondplaat vormt.

Licht en vrijdragend vloersysteem uit geprefabriceerde elementen

REPPEL specialist building solutions is al meer dan 90 jaar actief als leverancier van vloersystemen. In 1930 gestart als distributeur van de bekende LEWI Zwaluwstaartplate, heeft het Dordtse bedrijf een flinke groei en ontwikkeling doorgemaakt. Vandaag de dag mag REPPEL zich dé fabrikant en leverancier noemen van een compleet pakket aan vloeroplossingen voor nieuwbouw, verbouw, renovatie en herbestemmingsprojecten.

Uniek in het assortiment van REPPEL is de LEWI Steelframe Concrete Floor (SCF); een gepatenteerd, vrijdragend vloersysteem uit geprefabriceerde elementen. “Aan de basis van dit vloersysteem ligt een gesloten stalen frame van koudgevormde C-profielen, die zijn ingestort in een dunne gewapende betonschil die tevens de plafondplaat vormt”, vertelt Reginald van Dooremalen van REPPEL. “In de C-profielen zitten ronde gaten, zodat leidingen en installaties in de vloerspouw kunnen worden aangebracht. De vrije installatieruimte (spouwruimte) kan eventueel worden opgevuld met minerale wol, waarna als ‘deksel’ op het stalen frame een LEWI topvloer wordt aangebracht. Deze LEWI vloer garandeert een hoge vloerbelasting (ook puntlasten!) en geeft het comfort van een massieve betonvloer. Voor een optimaal binnenklimaat in het gebouw kan in de LEWI topvloer vloerverwarming geïntegreerd worden.”

Industrieel, Flexibel en Demontabel

De LEWI Steelframe Concrete Floor past perfect binnen de Industrieel, Flexibel en Demontabel (IFD) bouwen denkwijze en maakt het mogelijk om gebouwen toekomstbestendig te ontwerpen. “Op basis van de gewenste overspanning en vloerbelasting wordt per project de optimale vloeropbouw berekend”, aldus Van Dooremalen. “Door het geoptimaliseerde gebruik van staal en beton weegt het vloersysteem slechts ca. 300 kg/m2. Hierdoor is de vloer goed te combineren met bijvoorbeeld staalframe wanden en houten (CLT) bouwsystemen.”

Transformatie projecten

In projecten waar bestaande gebouwen getransformeerd worden naar appartementen is de LEWI Steelframe Concrete Floor al regelmatig de ideale vloeroplossing gebleken, aldus Van Dooremalen. “Het lichte gewicht en de slanke vloeropbouw maken het mogelijk om extra vloeren in een gebouw aan te brengen. Mooie referenties in dit kader zijn de transformatie van de Pauluskerk in Den Haag en het Rijksmonumentale Noorderbad in Groningen tot appartementengebouwen. Op dit moment is het project Maranathakerk in Rijnsburg in uitvoering. Met de vloeren, in combinatie met staalframewanden, worden nieuwe woonlagen in het monumentale kerkgebouw gemaakt, waardoor woonruimte ontstaat voor een zorggroep en zelfstandige huurappartementen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details