Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Lasbedrijf omringt zich met strategische partners
Stalen trapconstructie onder de NEN-EN 1090 geproduceerd door Lommers Welding Service.

Lasbedrijf omringt zich met strategische partners

Fietsenstalling in het IJ profiteert

Lommers Welding Service realiseert voor aannemer Van Hattum en Blankevoort bij de nieuwe fietsenstalling in het IJ een groot aantal verankerings- en ondersteuningsconstructies conform de NEN-EN 1090. Het lasbedrijf hanteert daarbij een unieke methodiek en geeft bovendien leiding aan een aantal strategische partners. 

Lommers Welding Service werd al in een vroeg stadium ingeschakeld om onder meer zijn licht te laten schijnen op de verankeringsconstructie, trapelementen en voegovergangen. “Onder onze leiding en het zeer korte lijntje met Ingenieursbureau Kok en van den Heuvel, die onder onze NEN-EN 1090 valt, kunnen we de fouten die normaliter snel ontstaan gedurende de voorbereiding en uitvoering vroegtijdig elimineren”, zegt Gerda Lommers van Lommers Welding Service. Ook Tom van den Heuvel kan dit bevestigen en vult aan: “Het is een geweldige ervaring geweest om binnen het complexe project IJboulevard de ontwerpberekeningen en tekeningen te mogen maken voor diverse stalen, betonnen en houten onderdelen. Met dit project is wederom aangetoond dat het absoluut loont om de uitvoeringsexpertise te betrekken bij het ontwerp. De maakbaarheid van de constructies is al tijdens het ontwerp getoetst. Door korte lijnen tussen ontwerp en uitvoering kon na het afstemmen van de uitgangspunten ook direct de slag gemaakt worden naar uitvoeringsontwerpen en productietekeningen.”

Het looppad is voorzien van een antislipsysteem van SHW.

Breed gecertificeerd

Geringe maattoleranties

Van lassen conform NEN-EN 1090 executieklasse 1, 2, 3 en 4 met eventueel CE en/of bijvoorbeeld de ROK, het uitvoeren van lasrenovatiewerkzaamheden, snijden en (de)monteren tot het bouwen en verhuren van drijvende pontons en werkvlotten. Lommers Welding Service is van alle markten thuis en uitgebreid gecertificeerd, waaronder ook VCA, ISO 9001, 3834 en 17660-1 en binnenkort Trede 2 op de Safety Culture Ladder. “Dankzij een strategische samenwerking met vaste partners zijn we in staat om opdrachtgevers een integraal en maakbare oplossing aan te bieden”, vervolgt Lommers. “Dat is werkelijk uniek voor een lasbedrijf. Zo hebben we het initiële detailontwerp van de verankeringsconstructie van de stalling in het IJ ook gezamenlijk aangepast. Naar gelang de situatie voeren we vervolgens de werkzaamheden uit in onze goed geoutilleerde las- en constructiehal in Purmerend of op locatie met één van onze compleet hiervoor uitgeruste mobiele werkplaatsen.”

Lijngoot tussen de fietsenstalling en de Ruijterkade.

MABA Waterland is ook zo’n strategische partner van Lommers. Het bedrijf heeft geruime ervaring binnen de GWW met hout-, beton- en staalwerk. “Bij het project IJboulevard hebben wij een aanzienlijk deel van het geproduceerde staalwerk, dat door Lommers Welding onder de NEN-EN 1090 en met CE is geproduceerd, geplaatst”, zegt Bas Pronk van MABA Waterland. “Door de samenwerking al tijdens de ontwerpfase, zijn wij in staat geweest om mogelijke knelpunten vroegtijdig in te brengen, waardoor de plaatsing voorspoedig verliep. Met name de schuifconstructies tussen de fietskelder en de bestaande constructies waren een uitdagende opgave. Alle onderdelen hiervan zijn los van elkaar door Lommers Welding geproduceerd en moesten op locatie met een geringe maattolerantie worden geplaatst. Door te werken met diverse mallen is dit naar volle
tevredenheid gelukt.”

Vliegdekschepen

Ook vaste partner SHW, gespecialiseerd in het aanbrengen van verfsystemen in de meest uiteenlopende omstandigheden, is maar wat trots op de bijdrage aan het complexe project in het IJ. “Wij gaan geen uitdaging uit de weg”, zegt Leon Burger van SHW zelfverzekerd. “In opdracht van Lommers Welding hebben wij de platen voor een looppad voorzien van een antislipsysteem. Het gaat hier om een zeer bijzonder systeem dat ook op vliegdekschepen wordt toegepast. Het resultaat stemt naar ieders tevredenheid, en daar doen we het voor.” Ook Lommers kijkt terug op een prachtig mooi verlopen project en zegt tot slot: “Dankzij een strategische samenwerking met vaste partners zijn we in staat om opdrachtgevers volledig te ontzorgen met een integrale en maakbare oplossing. We blijven ons voortdurend ontwikkelen en focussen op zowel een hoge kwaliteit, veiligheid als de nieuwste normeringen, en dit in een omgeving waarin we het familiegevoel vooropstellen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details