Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Laat het geld niet via de kraan wegstromen!

Laat het geld niet via de kraan wegstromen!

Scholen, kantoren, horeca en de vrijetijds- en zorgsector hebben allemaal sanitaire voorzieningen die traditionele installatievaardigheden vereisen. In de niet-huishoudelijke sector is de klant echter zeer zelden de eindgebruiker en hun eisen en verwachtingen ten aanzien van de installatie zullen verschillend zijn.

Delabie beseft dat de eindgebruiker ook een andere relatie met de apparatuur heeft en daarom moeten traditionele overwegingen zoals vorm en functie worden gemeten naast installatiegemak, onderhoudsfrequentie en duurzaamheid. De installatie moet ook bestand zijn tegen vandalisme, zowel moedwillig als onvrijwillig. Een andere belangrijke overweging bij de keuze van het juiste product is het totale kostenplaatje. De optelsom stopt niet bij de aankoopprijs van een product! Delabie verschaft inzicht in deze behoeften en biedt praktische oplossingen van onschatbare waarde.

wc_barrebelinerel_bicdedelabie-kopieren

Dankzij de afgeronde vorm en ergonomische platte antiroterende voorzijde passen de Be-Line grepen perfect in de vorm van de hand.

 

Verbruikskosten

De schaarste en hoge kosten van waterzuivering en waterbehandeling zorgen ervoor dat water steeds duurder wordt. Het waterverbruik in publieke en commerciële sanitaire ruimten is dan ook al tientallen jaren een belangrijk aandachtspunt. Technologieën evolueren om water en dus ook energie te besparen: debietbegrenzers en zelfsluitende kranen zijn een populaire oplossing om de waterrekening te beperken. Sensorkranen die alleen geactiveerd worden wanneer een gebruiker wordt gedetecteerd en uitgeschakeld wanneer er geen aanwezigheid is, zullen het verbruik nog verder verminderen (tot 90% besparing ten opzichte van mechanische kranen).

Delabie levert innovatieve oplossingen om tot bovengenoemde water­besparingen te komen. Dat werkt zo goed, dat de meerprijs bij aankoop van een mechanische of elektronische zelfsluitende kraan al  binnen enkele maanden terugverdiend kan worden! Het verminderen van het waterverbruik heeft ook gevolgen voor het energieverbruik. Als er minder warm water wordt gebruikt, is er minder energie nodig om het water te verwarmen, wat ook weer invloed heeft op het ontwerp van de sanitaire installatie. En ook de energiebron kan in aanmerking worden genomen. Bijvoorbeeld de actieve infrarood impulstechnologie is een oplossing met een laag stroomverbruik, aangezien de detectiestraal met tussenpozen wordt uitgezonden. Dit alles draagt tevens bij aan een positieve score voor milieukeurmerken, zoals BREEAM.

lav_aqueduto_tempomix3_120150-794055delabie-kopieren

Alleen al binnen de zorg kan er met Delabie producten tot wel 45% water worden bespaard. In openbare ruimten is dat tot wel 85%. Kraan Tempomix 3 is daar een goed voorbeeld van.

 

Installatietijd beperken

Bij de keuze van kranen voor sanitaire ruimtes is het gemakkelijk om de praktische aspecten van de installatie te vergeten. Het prijskaartje van het product is belangrijk, maar producten die eenvoudig te installeren zijn zonder de noodzaak van speciaal gereedschap zullen tijd en geld besparen, vooral bij grotere installaties. Eenvoudige overwegingen zoals vooraf ingestelde spoelhoeveelheden en debieten zullen de installatie versnellen. Delabie biedt producten aan die gefaseerd kunnen worden geïnstalleerd. Zo kan bijvoorbeeld voor een ingebouwde douchemengkraan eerst de behuizing worden geïnstalleerd en de wateraansluitingen worden gemaakt, het systeem worden gespoeld en de wandafwerking tijdens de eerste montage worden voltooid. Gevoelige mechanismen worden in tweede instantie geleverd en zullen daarom minder snel verloren gaan of beschadigd raken vóór plaatsing en afwerking van de installatie.

Onderhouds- en vervangingskosten

Een andere verborgen kostenpost is de vervanging van versleten apparatuur. Intensief gebruik eist zijn tol bij zelfs de meest duurzame materialen, waardoor een natuurlijke levensduur voor sanitaire voorzieningen ontstaat. De levensduur van het product kan echter worden verlengd door regelmatig onderhoud. Maar in eerste instantie heeft ook de keuze van het product een aanzienlijke invloed op de levensduur van de sanitaire installatie. De elektronische kranen van Delabie hebben bijvoorbeeld zelf-diagnostiserende LED’s om problemen te helpen detecteren en op te lossen. Gestandaardiseerde vervangingsonderdelen zoals binnenwerken vereenvoudigen het onderhoud, terwijl geïntegreerde filters het mechanisme beschermen tegen vuilophoping. Door te kiezen voor kranen die deze elementen bevatten, zullen de onderhoudskosten lager en de levensduur van de installatie langer worden. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details