Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Kwaliteit geeft de doorslag’

‘Kwaliteit geeft de doorslag’

De nieuwbouw van het RIVM/CBG-hoofdkantoor behelst 21.000 m² dakwerken. Op alle bouwdelen verzorgt Winans Dakwerken de dakisolatie, dakbedekking en dakopbouwen. Het kwaliteitsborgingsysteem van de dakaannemer, gehanteerd bij een eerder project voor het Rijksvastgoedbedrijf, werd als leidraad genomen in Utrecht, met uitgebreide kwaliteitstoetsing in verband met de contractduur.

Het kwaliteitsborgingsysteem van Winans is eerder succesvol toegepast tijdens de nieuwbouw voor EMA, vertelt Harjo Wind. “Het omvat een eerste interne keuring op kwaliteit en controle op certificering van materialen. Vervolgens keurt de aannemer de montage en als laatste laten wij een externe partij nog een keuring doen, mede in verband met verzekeringen, waarna garantiestelling kan worden verleend. Dat is goed bevallen bij de opdrachtgever en wordt ook hier toegepast, mede omdat wij willen voorlopen op de Wkb en omdat dit project 25 jaar onder contract blijft bij de bouwcombinatie.”

Het RIVM-pand is in dezen bijzonder omdat de labgedeelten trillingvrij moeten worden uitgevoerd. “In de montage diende rekening te worden gehouden met de werking van het gebouw. Vanuit het uitgangspunt van beloopbare daken is hier gekozen voor meerlaagse bitumineuze dakbedekking. Er is sprake van 7 bouwdelen, met verschillende eisen en divers gebruik van de daken. Sommige dakoppervlakken worden bijvoorbeeld in hechte samenwerking met de groenaannemer als groendak afgewerkt, andere worden betegeld. Wij verzorgen tevens de dakisolatie en dampremmende lagen, alsmede dakopbouwen als dakranden en de valbeveiliging. Resultaat is een project dat op kwaliteit van materialen en een uitgebreide kwaliteitstoetsing is gestuurd.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details