Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Woningbouw- en utiliteitsbouw

‘Kwaliteit geeft de doorslag’

DSC06290

28 februari 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

De nieuwbouw van het RIVM/CBG-hoofdkantoor behelst 21.000 m² dakwerken. Op alle bouwdelen verzorgt Winans Dakwerken de dakisolatie, dakbedekking en dakopbouwen. Het kwaliteitsborgingsysteem van de dakaannemer, gehanteerd bij een eerder project voor het Rijksvastgoedbedrijf, werd als leidraad genomen in Utrecht, met uitgebreide kwaliteitstoetsing in verband met de contractduur.

Het kwaliteitsborgingsysteem van Winans is eerder succesvol toegepast tijdens de nieuwbouw voor EMA, vertelt Harjo Wind. “Het omvat een eerste interne keuring op kwaliteit en controle op certificering van materialen. Vervolgens keurt de aannemer de montage en als laatste laten wij een externe partij nog een keuring doen, mede in verband met verzekeringen, waarna garantiestelling kan worden verleend. Dat is goed bevallen bij de opdrachtgever en wordt ook hier toegepast, mede omdat wij willen voorlopen op de Wkb en omdat dit project 25 jaar onder contract blijft bij de bouwcombinatie.”

Het RIVM-pand is in dezen bijzonder omdat de labgedeelten trillingvrij moeten worden uitgevoerd. “In de montage diende rekening te worden gehouden met de werking van het gebouw. Vanuit het uitgangspunt van beloopbare daken is hier gekozen voor meerlaagse bitumineuze dakbedekking. Er is sprake van 7 bouwdelen, met verschillende eisen en divers gebruik van de daken. Sommige dakoppervlakken worden bijvoorbeeld in hechte samenwerking met de groenaannemer als groendak afgewerkt, andere worden betegeld. Wij verzorgen tevens de dakisolatie en dampremmende lagen, alsmede dakopbouwen als dakranden en de valbeveiliging. Resultaat is een project dat op kwaliteit van materialen en een uitgebreide kwaliteitstoetsing is gestuurd.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details