Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Kunststof kozijnen voor Kavel 6
Drie van de vier gebouwen op Kavel 6 krijgen kozijnen van Kumij.

Kunststof kozijnen voor Kavel 6

Fraaie details en weinig onderhoud

Het Amsterdamse project Kavel 6, waar appartementen en seniorenwoningen gebouwd worden, bestaat uit vier gebouwen, ontworpen door verschillende architecten. Drie van de vier gebouwen krijgen kunststof kozijnen van Kumij.

Kumij produceert kunststof kozijnen voor de b2b-markt. Deze worden door heel Nederland gemonteerd. Bij Kavel 6 in Amsterdam gaat het om 577 exemplaren, die geplaatst worden in opdracht van Heijmans. De architecten hebben de gebouwen en dus ook de kozijnen ontworpen, waarna het aan Kumij is om deze naar wens te produceren. Kumij tekent producttechnisch en detailtechnisch alles uit. Rob Jacobs, accountmanager, legt uit hoe het proces in zijn werk gaat: “Als het tekenwerk definitief is, bestellen we de profielen. Die worden aangeleverd in lengtes van 6,5 meter. Alles wordt door onszelf verwerkt en vervoerd naar de bouwlocatie.”

Eerder werkte Kumij al samen op Kavel 2 voor het produceren en plaatsen van de kozijnen.

Duitse inbouwmethode

Blok A krijgt K-Vision Trend kozijnen met een 45-graden hoekverbinding. Deze worden uitgevoerd in antracietgrijs. Blok D krijgt dezelfde kozijnen in een donkerbruine kleur. Deze zijn niet van echt hout te onderscheiden. Voor blok C werd gekozen voor K-Vision Cube kozijnen die worden ingebouwd volgens een Duitse inbouwmethode. Deze worden gemonteerd achter het buitenblad, waardoor de kozijnen onzichtbaar bevestigd worden. Daarnaast zit er nog een aantal brandwerende kozijnen in het project en verzorgt Kumij het aluminium zetwerk dat voor de ventilatieroosters wordt geplaatst. Dit is nodig om de gevel meer geluidwerend te maken.

Een Duitse inbouwmethode zorgt voor een mooi effect.

De aannemer ontzorgen

Bij dit project plaatst de kozijnenproducent ook het geluidwerende glas, vertelt Jacobs verder. “Dit wordt geplaatst van binnenuit. We ontzorgen de aannemer geheel op het gebied van gevelsluiting. Hekwerken en doorvalbeveiliging monteren wij ook. Op montage, glas en kozijnen geven we standaard tien jaar garantie.”

Dat er gekozen werd voor kunststof kozijnen, is voor Jacobs geen verrassing. “De gebouwen zijn hoog en dan wordt er tegenwoordig steeds minder vaak hout toegepast. Kunststof hoef je niet te schilderen en onderhoud kan van binnenuit plaatsvinden. Bovendien is het voordeliger dan aluminium.”

Lange levertijden

Het is niet de eerste keer dat Kumij voor Heijmans werkt. Eerder werkte zij al mee aan Kavel 2. De samenwerking verloopt dan ook soepel, mede doordat Kumij al vroeg bij het project betrokken werd. “Dat moet ook wel, want de levertijden in de bouw zijn momenteel lang. Daar wordt hier goed op ingespeeld”, aldus Jacobs.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details