Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Krugerflat, Vaassen | Werkzaamheden Krugerflat in Vaassen liggen op schema

Krugerflat, Vaassen | Werkzaamheden Krugerflat in Vaassen liggen op schema

‘Goede communicatie met de bewoners heeft alle aandacht’

De Krugerflat in het Gelderse Vaassen wordt momenteel gemoderniseerd. Eigenaar Woonstichting Triada doet daartoe een beroep op Salverda Bouw. Tot de werkzaamheden behoren onder meer asbestsanering, het verhogen van het wooncomfort en het nemen van energetische maatregelen.

Salverda Bouw begon in december 2018 met het uitvoeren van de werkzaamheden, na een zorgvuldige en intensieve voorbereiding. Die was onder meer nodig omdat alles in bewoonde staat gebeurt, vertelt projectleider Rutger Lokhorst. “Goede communicatie met de bewoners heeft dus alle aandacht, tijdens de voorbereiding en tijdens de uitvoering. We beschikken over een eigen woonconsulent om dat in goede banen te leiden. Zij is nadrukkelijk onderdeel van het team en heeft oog voor alle sociale aspecten. Overigens zijn in sommige gevallen – bijvoorbeeld mensen met een handicap, gezinnen met kleine kinderen, … – indien gewenst bewoners tijdelijk elders door Triada ondergebracht.”

Onderdeel van het communicatietraject zijn een kennismakingsbrief, een technische en sociale opname, nieuwsbrieven en veel één-op-één-gesprekken. “Een luisterend oor bieden is belangrijk. Dat geldt tevens voor het goed uitleggen wat er zoal te gebeuren staat en voor het nakomen van afspraken”, merkt Lokhorst op. Hij legt uit dat de Krugerflat bestaat uit twee gebouwen met in totaal 55 woningen (respectievelijk 24 en 31). De asbestsanering, zegt hij, heeft een flinke impact. “We moeten daartoe allerlei voorzieningen treffen waardoor de woning tijdelijk niet helemaal door de bewoners kan worden gebruikt.” Een andere flinke ingreep noemt Lokhorst het vernieuwen van de cv-installatie. “We hebben ervoor gezorgd dat we tijdens de werkzaamheden per radiator konden afkoppelen, zonder de cv-installatie uit te schakelen. Dat is afgelopen winter gebeurd. In woningen die tijdelijk zonder verwarming zaten, zijn toen straalkachels geplaatst.”

Energetische maatregelen

Lokhorst vertelt dat de energetische maatregelen onder meer betrekking hebben op het isoleren van de spouwmuren, glasvervanging, het aanbrengen van extra dakisolatie, het isoleren van vloeren van de onderste woonlaag en het plaatsen van pv-panelen. Met het aanbrengen van nieuwe bekleding (beplating) op de kopgevels en trappenhuizen, schilderwerk, het plaatsen van nieuw hekwerk bij de balkons en galerijen, het verhogen van de vloeren op de galerijen en balkons en het verbeteren van de toegankelijkheid wordt het complex naar een kwaliteitsniveau gebracht dat voldoet aan de moderne eisen. De werkzaamheden liggen op schema, maakt Lokhorst duidelijk. “Dat is eveneens het voordeel van een goede voorbereiding. We hebben met de diverse partners vanuit de bouwteamgedachte een strakke en duidelijke planning opgesteld en ook logistiek alles goed geregeld. Er is weinig ruimte op de bouwplaats, dus de meeste materialen worden bij aankomst meteen verwerkt. De strakke planning draagt tevens bij aan een zo kort mogelijke doorlooptijd van de werkzaamheden in de woning waardoor we de overlast hebben kunnen beperken.”

Galerijvloeren worden verhoogd.

 

Vervolgproject

Lokhorst verwacht dat het project in juli van dit jaar wordt afgerond. “Daarna gaan we voor deze opdrachtgever een volgend, soortgelijk project uitvoeren. De kennis die we nu opdoen kunnen we daar dan toepassen om bepaalde zaken nog efficiënter te laten verlopen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details