Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Korte lijnen maken dit project bijzonder’
Een eerder door Imarco geleverde tegelvloer in Porsche Centrum Gelderland, Heteren.

‘Korte lijnen maken dit project bijzonder’

In tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten, worden de vloeren niet als allerlaatst van tegels voorzien. Gerson Molenaar van Imarco legt uit: “Bij ieder project is het de vraag wat je als eerste doet: de binnenwanden of de vloer? Wij hebben erop aangedrongen om de tegelvloer eerst te leggen. Daarmee krijg je overal hele strakke aansluitingen. Een voordeel is bovendien dat wij nergens tegels hoeven te verzagen en dat je nergens lastige strookjes hoeft te leggen. Voor de wandenbouwer heeft het als voordeel dat zijn ondergrond overal even strak en vlak is. En mocht er in de toekomst nog eens wand verplaatst worden, dan krijg je niet te maken met een afwijkend tegelpatroon.”

Serieuze formaten

Imarco is begonnen met het tegelwerk op de verdieping. Daarna volgen de rest van de showroom en de werkplaats. In de showroom komen keramische tegels van 60×120 cm en 100×100 cm te liggen en in de werkplaats van 20×20 cm. De tegeltypen en de tegelkleur zijn voorgeschreven door Porsche. “Die hanteert keiharde richtlijnen waar je mee moet werken”, beaamt Molenaar. “Zeker die 60×120 tegels zijn serieus forse formaten en dus nogal bewerkelijk. Maar dat weet je als je een opdracht als deze aanneemt.” 

Dat er door het gehele gebouw vloerverwarming ligt, maakt voor het werk van Imarco niet uit. “Als de ondervloer maar vlak genoeg is en het juiste opstookprotocol is gevoerd, kunnen wij de tegels netjes op de ondergrond verlijmen. Vooral de vlakheid is van belang bij zulke grote tegels, maar tot nu toe ligt alles er netjes in.”

Korte lijnen

Niet zozeer het werk of de materialen maken het werk in Deventer voor Imarco bijzonder, maar de directe korte lijnen tussen opdrachtgever en alle andere bouwpartijen. Molenaar: “Ook in het voortraject. Vanaf het begin was de relatie goed en hebben we heel sterk het gevoel gekregen dat er naar ons geluisterd wordt. Maar ook naar de deskundigheid van andere onderaannemers. Iedereen is bij elkaar gebracht om het werk en de werkvolgorde op elkaar af te stemmen, om alles zo efficiënt en mooi mogelijk op te kunnen leveren. Dat maken we echt niet bij alle projecten mee.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details