Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Koepellux bouwt mee aan een duurzaam Nederland

Koepellux bouwt mee aan een duurzaam Nederland

Naast deze glas dakkoepels geeft het bedrijf ook advies over alle soorten dakconstructies. 

“We helpen onze klanten dagelijks om vanuit onze expertise een optimaal klimaat in hun pand te creëren”, vertelt directeur-eigenaar Piet Hoebe van Koepellux enthousiast. “Daarbij kijken we vanuit de wensen van de klant naar de perfecte balans tussen isolatie, behoud van warmte, lichtinval en comfort voor zowel woningen als bedrijfsgebouwen. We gaan daarbij niet alleen uit van de daglichtinval en de reductie van warmteverlies, maar ook van het beperken van de zonnewarmte in de gebouwen tijdens de warme zomermaanden. Iets wat de laatste jaren steeds belangrijker blijkt te zijn. Op die manier zijn klimaatbelastende airco’s vaak overbodig.
Sinds 2013 is het in de EU verplicht om na levering en/of montage van onze producten een prestatieverklaring (Declaration of Performances, ofwel DOP) af te geven. Hierin zijn alle eigenschappen en prestaties van onze producten en constructies expliciet vermeld.” 

DUURZAAMHEID 

Koepellux kiest voor haar producten voor duurzame materialen, waarbij eveneens gelet wordt op hergebruik. Ook denkt het bedrijf mee hoe energiezuinige en -neutrale woningen of bedrijfspanden gecreëerd kunnen worden. “We kunnen bijvoorbeeld dakkoepels leveren die voldoen aan de ‘Passiefhuis Methode’. Deze stelt hoge eisen aan de isolatie en integratie van een glas dakkoepel”, vertelt Hoebe. “Een optimaal verlopende isotherm vermindert de koudebrug van deze glas dakkoepels. We noemen dit het totaal geïsoleerde koudebrugvrije glas dakkoepel-concept. Deze zorgt ook voor een efficiënt energieverbruik. Hierdoor is het risico op condensvorming aan de binnenzijde van een dakkoepel bij een lage buitentemperatuur behoorlijk verminderd. Daarnaast behoren ook passieve ventilatie en externe zonwering tot de mogelijkheden.”

DAKKOEPELS

Dakkoepels zijn in veel uiteenlopende soorten, maten en modellen verkrijgbaar. De modellen variëren van ronde, platte, drie graden hellend tot piramidevormige glas dakkoepels in elke gewenste maat. Van gesloten versies tot exemplaren die elektrisch of handmatig te openen zijn voor veel ventilatie. Koudebrugvrije glas dakkoepels zijn op luchtdichtheid getest en zorgen ervoor dat de warmte in een pand behouden blijft. Daarnaast maakt de keuze voor comfort, hogere geluidsisolatie, besparing op de energierekening en minder belasting van het milieu de investering direct lonend. De duurzame BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) dakkoepels van Koepellux hebben een zeer hoge isolatiewaarde en meervoudige EPDM-afdichting met HR3 BENG maar ook HR++ beglazing. De geïsoleerde opstanden (tot wel 700 mm hoog ook rond) zijn afgestemd op de toenemende dikte van de dakisolatie. Tevens zijn ronde opstanden mogelijk vanaf 500 mm hoog met een variabele bovenzijde zodat het glas onder 5 graden staat. 

Voordeel van glas dakkoepels is dat ze aan alle eisen voldoen: goede isolatie, luchtdichtheid, hoge veiligheid en optimale lichtinval. Er bestaat een keuze uit HR++ en HR triple gelaagde en zonwerende beglazing, opgenomen in de thermisch gescheiden aluminium of kunststof profielsystemen, waardoor koudebruggen worden voorkomen. Tevens zijn de glas dakkoepels stootbestendig, doorvalveilig (getest op 1200 Joule) en voldoen ze aan de hoogste eisen voor veiligheid op daken. Daarnaast kan ook HR3 of HR4 beglazing met kwalificaties voor o.a. Passief Huis geleverd worden.

SCHUIFBARE DAKLUIKEN MET GLAS

“En we blijven innoveren”, vervolgt Hoebe. “Sinds 2018 is ons assortiment uitgebreid met verschillende typen schuifbare glas dakluiken. Naast een optimale balans tussen isolatie, toegang van daglicht en comfort zijn deze luiken zeer geschikt voor een verbinding met dak of dakterras. En, we denken mee. Wat de wens van de klant ook is, wij bieden er een oplossing voor.” Er is keuze uit HR++ en HR triple glas, helder, zonwerend of mat. Deze glas dakluiken kenmerken zich door het feit dat ze niet gevoelig zijn voor windbelasting op hoger gelegen daken. Ook zijn ze voorzien van persoonsbeveiliging met sensoren tijdens het openen en sluiten. 

LICHTSTRATEN

Hoebe: “We leveren en monteren ook koudebrugvrije lichtstraten voor nieuwe bedrijfsgebouwen, maar we kunnen ze eveneens vervangen op bestaande panden. Deze lichtstraten zijn opgebouwd uit thermisch gescheiden profielen. We kijken hierbij ook meteen naar de energietransitie en verbetering van isolatie. Wij kunnen een Uwindow/Utotaal isolatiewaarde bereiken van 1,1 W/m.K over de gehele lichtstraat. Er is keuze uit meerdere combinaties van beglazing voor inval van daglicht mogelijk, waarbij ook gekeken wordt naar de invloed van zonnewarmte. Bij het toepassen van koudebrugvrije lichtstaten kan de klant gebruikmaken van de energie-investeringsaftrek (EIA).”

BRANDWEREND

Koepellux levert ook 30 minuten brandwerende dakkoepels volgens EI 30 WBDBO, om de brandveiligheid te bevorderen en brandoverslag te beperken. Deze zijn leverbaar in vlak glas, 5 graden hellend, en altijd voorzien van een certificaat. Deze brandveilige dakkoepels voldoen eveneens aan alle eisen op het gebied van isolatie, met behoud van daglichttoetreding, vermindering van warmte- en/of energieverlies en verhogen van het wooncomfort.

ONDERHOUD

“We denken van tevoren al mee over het onderhoud van al onze systemen. Zo kan de levensduur van een goed product nog verder worden verlengd”, aldus Hoebe. “Uiteraard willen we graag producten verkopen, maar we willen op de langere termijn vooral tevreden klanten en dan is een duurzame oplossing altijd de beste. Daarom zijn we ook zo blij met alle innovatieve ontwikkelingen voor onze branche.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details