Koepellux
02:33
25-06-2018

‘Koepellux bouwt mee aan een duurzaam Nederland’

Het innovatieve Koepellux uit Langedijk (Noord-Holland) levert duurzame koudebrugvrije glas dakkoepels aan de utiliteits- en woningbouw. Naast deze dakkoepels geeft het bedrijf ook advies over alle soorten glas dakconstructies en koudebrugvrije lichtstraten. 

“We helpen onze klanten dagelijks om vanuit onze expertise een optimaal klimaat in hun pand te creëren”, vertelt directeur-eigenaar Piet Hoebe van Koepellux enthousiast. “Daarbij kijken we vanuit de wensen van de klant naar de perfecte balans tussen isolatie, behoud van warmte, lichtinval en comfort voor zowel woningen als bedrijfsgebouwen. We gaan daarbij uit van de daglichtinval en de reductie van warmteverlies. Sinds 2013 is het in de EU verplicht om na levering en/of montage van onze producten een prestatieverklaring (Declaration of Performances, ofwel DOP) af te geven. Hierin zijn alle eigenschappen en prestaties van de producten en constructies expliciet vermeld.” 

Koepellux

Duurzaamheid
Koepellux kiest voor haar producten voor duurzame materialen, waarbij eveneens gelet wordt op eventueel hergebruik en de gewenste BREEAM ‘Excellent’-specificaties. Ook denkt het bedrijf mee hoe energiezuinige en neutrale woningen of bedrijfspanden gecreëerd kunnen worden. “We kunnen bijvoorbeeld dakkoepels leveren die voldoen aan de ‘Passiefhuis Methode’. Deze stelt hoge eisen aan de isolatie en integratie van een glas dakkoepel”, vertelt Hoebe. “Een optimaal verlopende isotherm vermindert de koudebrug van deze koepels. We noemen dit het totaal geïsoleerde koudebrugvrije glas dakkoepel-concept. Deze zorgt ook voor een efficiënt energieverbruik. Hierdoor is het risico op condensvorming aan de binnenzijde van een dakkoepel bij een lage buitentemperatuur behoorlijk verminderd. Daarnaast behoren ook passieve ventilatie en externe zonwering hier tot de mogelijkheden.” 

Koepellux

Dakkoepels
Dakkoepels zijn in veel uiteenlopende soorten, maten en modellen verkrijgbaar. Ze variëren van ronde tot platte of piramidevormige glas dakkoepels in vele maten. En van gesloten versies tot exemplaren die elektrisch of handmatig te openen zijn voor veel ventilatie. Koudebrugvrije glas dakkoepels zijn op luchtdichtheid getest en zorgen ervoor dat de warmte in het pand behouden blijft. Daarnaast maakt de keuze voor comfort, hogere geluidsisolatie, besparing op de energierekening en minder belasting van het milieu de investering direct lonend. De duurzame dakkoepels van Koepellux hebben een zeer hoge isolatiewaarde en meervoudige EPDM-afdichting met HR++ of HR triple beglazing. De geïsoleerde opstanden (tot wel 700 mm hoog) zijn afgestemd op de toenemende dikte van de dakisolatie.

Voordeel van deze dakkoepels is dat ze aan alle eisen voldoen: goede isolatie, luchtdichtheid, hoge veiligheid én optimale lichtinval. Er bestaat een keuze uit HR++ en HR triple gelaagde en zonwerende beglazing, opgenomen in de thermisch gescheiden aluminium of kunststof profielsystemen, waardoor koudebruggen mede worden voorkomen. Tevens zijn de glas dakkoepels stootbestendig, doorvalveilig (getest op 1200 Joule) en voldoen ze aan de hoogste eisen. Daarnaast kan ook HR3- of HR4-beglazing met kwalificaties voor PassiefHuis geleverd worden. 

Koepellux

Schuifbare dakluiken met glas
“En we blijven innoveren”, vervolgt Hoebe. “Sinds 2018 is ons assortiment uitgebreid met verschillende typen schuifbare glas dakluiken. Naast een optimale balans tussen isolatie, toegang van daglicht en comfort zijn deze luiken zeer geschikt voor een verbinding met dak of dakterras.” Er is keuze uit HR++ en HR triple glas, helder, zonwerend of mat. Deze glas dakluiken kenmerken zich door het feit dat ze niet gevoelig zijn voor windbelasting op hoger gelegen daken. Ook zijn ze voorzien van persoonsbeveiliging met sensoren tijdens het openen en sluiten. 

Koepellux

Lichtstraten
Hoebe: “We leveren en monteren ook koudebrugvrije lichtstraten voor nieuwe bedrijfsgebouwen, maar we kunnen ze eveneens vervangen op bestaande panden. Deze lichtstraten zijn opgebouwd uit thermisch gescheiden profielen. We kijken hierbij ook meteen naar de energietransitie en verbetering van isolatie. Wij kunnen een Uwindow/Utotaal isolatiewaarde bereiken van 1,1 W/m²K over de gehele lichtstraat. Er is keuze uit meerdere combinaties van beglazing voor inval van daglicht mogelijk, waarbij ook gekeken wordt naar de invloed van zonnewarmte. Bij het toepassen van koudebrugvrije lichtstaten kan de klant gebruikmaken van de energie-investeringsaftrek (EIA).” 

Koepellux

Brandwerend
Koepellux levert ook 30 minuten brandwerende dakkoepels volgens EI 30 WBDBO, om de brandveiligheid te bevorderen en brandoverslag te beperken. Deze zijn leverbaar in vlak glas, 10 graden hellend, maar ook als zadelkap. Beide typen worden geleverd met certificaat. Deze brandveilige dakkoepels voldoen eveneens aan alle eisen op het gebied van isolatie, met behoud van daglichttoetreding en vermindering van warmte en/of energieverlies. Tevens zorgen ze voor meer wooncomfort.

Koepellux

Onderhoud
“We denken van tevoren al mee over het onderhoud van al onze systemen. Zo kan de levensduur van een goed product nog verder worden verlengd”, aldus Hoebe. “Uiteraard willen we graag producten verkopen, maar we willen op de langere termijn vooral tevreden klanten en dan is een duurzame oplossing altijd de beste. Daarom zijn we ook zo blij met alle innovatieve ontwikkelingen voor onze branche.”

Tekst | Lilian Heijmans   Beeld | Koepellux

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Stedenbouw partners

Komatsu