Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Koelen met ammoniak, verwarmen met restwarmte
De condensors zijn opgesteld op het dak.

Koelen met ammoniak, verwarmen met restwarmte

Duurzame koeltechniek

Het volledige pakket aan koelinstallaties heeft BioFreshi uitbesteed aan Van Kempen Koudetechniek. Zij heeft niet alleen een ruime ervaring in grootschalige koelprojecten, maar ook in projecten met een BREEAM ‘Outstanding’-ambitie. Tel daar haar specialisme in het rijpen van exotische producten bij op en het is duidelijk waarom Van Kempen hiervoor de aangewezen partij is.

Van Kempen Koeltechniek levert en installeert de volledige koeltechniek voor de expeditieruimtes, gangen, koelcellen, verwerkingsruimtes en zes rijpcellen. Daarnaast levert zij de primaire koude en warmte voor de kantoren. Frank Boeijen, verkoopleider van Van Kempen Koudetechniek, zet uiteen hoe deze processen met elkaar verbonden zijn. “De machine voor de koelcellen draait op ammoniak. Dit is een volledig natuurlijk koudemiddel met uitstekende koelprestaties tegen een laag energieverbruik. Zo lang er vanuit de cellen een koudevraag is, ontstaat hierbij restwarmte. Die hoeveelheid restwarmte is in de regel voldoende om het volledige kantoorgedeelte te verwarmen. Mocht de koudevraag er tijdelijk niet zijn, dan betrekt de installatie de warmte uit de buitenlucht door middel van een buitenluchtkoeler die functioneert als een luchtwarmtepomp. Daarnaast is de restwarmte inzetbaar voor drogen, verwarmen en ontdooien.”

Hoge kwaliteit

Alle koelcellen voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen, waaronder BREEAM ‘Outstanding’. De temperatuur is overal instelbaar van 0 tot 16°C. De gewenste temperatuur kan eenvoudig per cel worden ingesteld vanuit de centrale VK-Dynamics installatie, een besturingssysteem dat volledig binnen Van Kempen Koudetechniek is ontwikkeld. Boeijen: “Dit project is in alle opzichten op ons lijf geschreven. We hebben de ervaring, de techniek en de kennis van de producten in huis. BioFreshi is nu verzekerd van koeltechniek met de hoogste duurzaamheidsklasse. Deze installatie levert gegarandeerd de beste prestaties tegen de laagste energiekosten.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details