Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Klimvoorziening topmast is integraal ontwikkeld

Klimvoorziening topmast is integraal ontwikkeld

De klimvoorziening met valbeveiliging voor onderhoud aan de stalen topmast van de highrise is integraal ontwikkeld. Alles volgens de Safety Circle-filosofie van Eurosafe Solutions, die zowel voorziet in veiligheidsscans, engineering, installatie, training als onderhoud. De klimvoorziening met geïntegreerde valbeveiliging is bij de producent van de mast op locatie geïnstalleerd, vertelt Manager Sales Jan Kwanten.

Veilig werken op hoogte na ingebruikstelling van een gebouw is in Nederland de verantwoordelijkheid van de gebouweigenaar. Om veiligheidsaspecten in overeenstemming te brengen met technische aspecten, werkt Eurosafe Solutions integraal aan klimvoorzieningen met valbeveiliging. In dit geval gaat het om een ranke, esthetisch ingepaste voorziening van een veiligheidsrail met aan weerszijden treden, bevestigd aan de 25 meter hoge telecom-mast. De rail is voorzien van een loopwagen met blokkeervoorziening, waaraan de onderhoudsmonteur zich kan zekeren.

De klimvoorziening is integraal geproduceerd met de mast bij producent Voortman Staalbouw, in samenwerking met de hoofdconstructeur. “Wij begonnen met een Quick Scan op alle aspecten, van constructie tot en met eindgebruik. Wij gaan uit van een integrale filosofie, waarbij het gevraagde eerst wordt getoetst aan het Bouwbesluit en de Arbowetgeving. Vervolgens worden de engineering, installatie, gebruikerstraining en het onderhoud van de klimvoorziening door Eurosafe Solutions opgepakt, met periodieke keuringen na ingebruikstelling. Wij trainen alle gebruikers vooraf met dit systeem.”

Eurosafe Solutions is trots om met een ‘klein maar essentieel onderdeel’ mee te mogen werken aan het hoogste woongebouw van Nederland, zegt Kwanten. “Vanuit onze ervaring met hogere gebouwen buiten Europa, alsmede industriële objecten als windmolenparken werken wij vaak met grote aannemers en architecten. De klimvoorzieningen van deze mast zijn nauwelijks zichtbaar. In het kader van de nieuwe wet- en regelgeving zien wij steeds meer vraag naar veiligheidsscans vooraf en een integrale aanpak als deze.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details