Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Klimaatvloeren verhogen comfort in appartementen
De monteurs van Klimaatvloeren Nederland staan in voor de installatie van de klimaatvloeren.

Klimaatvloeren verhogen comfort in appartementen

“We hebben het liever over een klimaatvloer, omdat deze term de lading beter dekt”, zegt men bij Klimaatvloeren Nederland. De firma uit Breukelen verzorgt complete vloerverwarmingsinstallaties voor kleine en grote projecten. Daarbij wordt nauw samengewerkt met professionele cv-installateurs. Zo werd deze specialist door de Werkendamse Verwarmings Industrie betrokken bij nieuwbouwproject Verde Vista Centrumplan in Zoeterwoude, met z’n 150 duurzame appartementen.

Klimaatvloeren Nederland mag dan wel pas in juli 2021 opgericht zijn, de kennis en ervaring zijn ruim aanwezig. De eigenaar specialiseert zich al sinds 2008 in vloerverwarming en heeft ook in loondienst in de installatiebranche zijn strepen verdiend. “We zijn een trouwe partner van de cv-installateur voor vloerverwarming en -koeling. Alles gebeurt in eigen beheer: ontwerp, legplannen, productie, verpakking, transport, plaatsing en revisie”, vertelt projectleider Elisa van Maldegem. “Onze toegevoegde waarde zit in de gegevens die we op de tekeningen van de verlegplannen zetten. We vermelden de uitgangspunten op het vlak van vloeropbouw, temperaturen, groepslengten, debieten en drukverliezen én alle benodigde materialen. Hoe vroeger we bij een project betrokken zijn, hoe beter we de installatie kunnen uitwerken en voorbereiden.”

Het volledige project wordt tot in de kleinste details voorbereid en volgens plan gerealiseerd.

Duurzame appartementen

Zo werd Klimaatvloeren Nederland door de Werkendamse Verwarmings Industrie ook ingeschakeld voor de vloerverwarmingsinstallaties in de 150 appartementen van het project in Zoeterwoude. “We hebben door de jaren heen een goede relatie met dit installatiebedrijf opgebouwd, waardoor ze ook nu meteen bij ons terechtkwam. Samen maakten we het ontwerp en bekeken we het benodigde materiaal. Daarna werden het volledige legplan en het patroon van de leidingen uitgewerkt. Na de goedkeuring van onze ontwerpen, volgden productie en levering. Daarbij streven we er steevast naar om zo weinig mogelijk verpakkingsmaterialen te gebruiken en zo de afvalstroom en -kosten te beperken. Uiteindelijk werden vloerverwarming én vloerisolatie door onze monteurs op de bouwplaats geïnstalleerd”, licht de projectleider toe. “Elk project heeft zijn uitdagingen en hier was dat in de eerste plaats de omvang. Een goede planning en communicatie waren cruciaal om alles tot een goed einde te brengen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details