Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Klimaatplafonds brengen design en klimaatcomfort samen

Klimaatplafonds brengen design en klimaatcomfort samen

Mediavaert, de creatieve en innovatie mediahub van DPG Media in Amsterdam is volop in uitvoering. Deze nieuwe gebouwen worden in houtbouw gerealiseerd en beloven een esthetisch pareltje te worden. Hoofdaannemer BESIX rekende opnieuw op Interalu voor het ontwerpen, ontwikkelen en plaatsen van de klimaatplafonds doorheen het gebouw. 

“Enkele jaren geleden werden we reeds ingeschakeld om het nieuwe gebouw van DPG Media in Antwerpen te voorzien van klimaatplafonds, een project dat een vlotte doorloop kende en een knap resultaat”, vertelt Anthony Schrauwen, CEO van Interalu. “Terwijl Antwerpen een klassieke bouw was, koos men in Amsterdam voor houtbouw. De keuze voor klimaatplafonds was snel gemaakt, om op een efficiënte en duurzame manier de ruimtes te kunnen koelen en verwarmen én om tegelijk ook akoestisch comfort te creëren. Met deze eisenlijst kom je al snel bij klimaatplafonds uit.” 

Eilandoplossingen voor een unieke uitstraling

Interalu gaat er prat op dat ze voor elk type gebouw een gepast klimaatplafond kan aanbieden, in functie van de wensen van de klant en de noden van het project. “Het organische en duurzame materiaal dat men hier gebruikt, wil men uiteraard niet verstoppen boven een plafond. We kozen in het bouwteam voor eilandoplossingen zodat het gevoel met het bouwmateriaal overal gewaarborgd blijft en de bovenliggende structuur niet verborgen wordt. Dit allemaal zonder in te boeten aan thermisch of akoestisch comfort, dankzij het performante vermogen van onze unieke SAPPceiling®. Met dit topproduct kunnen we een uitstekend resultaat bieden voor duurzame gebouwen zonder meer oppervlakte in te nemen. Daarin zijn we uniek op de markt”, aldus Schrauwen. “Ook het esthetische luik speelde mee, want met de eilanden creëer je een unieke look die we tegenwoordig vaker zien terugkomen in gebouwen, namelijk een ‘brut chique’ uitstraling of industriële look. Hier kan het dus ook in een houtbouw.”

Duurzame integraties

“Onze plafondoplossingen zijn allemaal voorzien van plug and play technieken. Dit betekent dat zowel detectoren als verlichting weggewerkt kunnen worden in de voeg van het plafond. Er is dus geen extra gat of opening in het plafond nodig. Eens geïnstalleerd, kunnen onze plafonds meer dan 25 jaar in een gebouw blijven. Technieken zoals verlichting worden doorgaans wel eerder voorzien van een update. Dat kan dus zonder aan het plafond te raken. Hiermee dragen onze producten nog eens bij tot een circulair eindresultaat. Met het gebouwontwerp van Mediavaert is sterk ingezet op duurzaamheid, gezien het gebouw kan uitpakken met een BREEAM ‘Outstanding’-certificaat, de hoogst mogelijke beoordeling.”

Flexibiliteit in uitvoering

“Dankzij eerdere samenwerkingen, bijv. in de gebouwen van DPG in Antwerpen of de gebouwen van Post NL, hadden we reeds bewezen dat we een interessante partner aan tafel zijn. Bijvoorbeeld met onze flexibele oplossingen én onze in huis productie in Antwerpen (BE). Hierdoor kunnen we in de uitvoering snel schakelen”, vertelt projectleider Bas Metzelaar van Interalu. “Toen bleek dat de planning achterliep bij één deel van het gebouw, konden we onvoorzien niet starten met de montage van de plafondpanelen. Maar we zagen op dat moment dat een ander deel van het gebouw al wél zover was. Dan kunnen we onze planning omgooien en dus de montage van het andere deel vooruithalen, zodat er geen tijd verloren gaat. Dankzij de inzet van een extra ploeg konden we de achterstand die anderen op de werf hadden opgelopen zelfs inhalen tijdens de plaatsing van onze plafonds. Dat is op zo’n grote werf natuurlijk mooi meegenomen, zo begrepen we ook van de werfleider ter plekke.”

In totaal omvatte de opdracht van Interalu:

• 6.500 m² actieve SAPPceiling® eilanden in RAL 9010.

• 1.800 m² passieve SAPPceiling® eilanden in RAL 9010.

• 2.100 m² actieve SAPPceiling® doorlopende plafonds in RAL 7035.

• 350 m² actieve SAPPceiling® doorlopende plafonds in donker groen.

• 1.500 m² passieve SAPPceiling® doorlopende plafonds in RAL 7035.

• 3.000 stuks SLL armaturen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details