Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Klimaatbeheersing helemaal opnieuw opgebouwd:

Klimaatbeheersing helemaal opnieuw opgebouwd:

De sociale huurwoningen in Tiel krijgen niet alleen een nieuwe gevel en een aangepast interieur met een nieuwe keuken, badkamer en toilet, er werd ook gedacht aan duurzaamheid en energiezuinigheid. 

“De nieuwe gevels en daken zijn beduidend beter geïsoleerd en bijgevolg luchtdichter. Het is dan ook belangrijk om voldoende te ventileren, om de kwaliteit van de binnenlucht te optimaliseren. Daarom installeren we in elk appartement een vraaggestuurd ventilatiesysteem met warmteterugwinning”, vertelt André van Hal, projectleider bij de Werkendamse Verwarmings Industrie. “Verder werd gekozen voor lage temperatuur convectoren, gekoppeld aan een collectieve verwarmingsinstallatie. Die zullen de woningen gelijkmatiger, constanter en milieuvriendelijker verwarmen dan een traditionele installatie en er zal ook op energie bespaard worden, vooral omdat de aanvoertemperatuur van het water beduidend lager ligt dan bij conventionele centrale verwarming.”

Gekozen is voor lage temperatuur convectoren, gekoppeld aan een collectieve verwarmingsinstallatie.

Installaties volledig nieuw opgebouwd

De Werkendamse, sinds vorig jaar een zelfstandige entiteit binnen Kemkens Oss B.V., is al ruim 50 jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling en montage, maar ook in het onderhoud en de service van centrale verwarming, klimaatbeheersing, luchtbehandeling, meet- en regeltechniek én duurzame energie. “Voor De Batouwe kregen we de opdracht via hoofdaannemer De Vree en Sliepen en woningcorporatie Stichting Thius. We werden in een vroeg stadium bij het project betrokken, waardoor we over de installatie konden meedenken”, geeft de projectleider aan. “De voorbereidingen namen anderhalf jaar in beslag en net voor de zomer van 2020 startten we met de uitvoering. Die gebeurt in verschillende fasen en zal voor de bouwvak afgerond zijn. Voor ons is dit een alledaags project, maar toch gebeurt het niet zo vaak dat men bij renovatie alle installaties volledig nieuw opbouwt.”

‘Alle appartementen zijn uitgerust met lage temperatuur convectoren en vraaggestuurde ventilatie met WTW’

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details