Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Klimaatbeheersing H-Park Hilversum

Klimaatbeheersing H-Park Hilversum

Een belangrijk onderdeel van de renovatie van H-Park zijn de vernieuwing en verbeterde isolatie van de buitenschil en de aanleg van milieuvriendelijke installaties. Deze ingrepen tezamen maken H-Park gasloos, energiezuinig en klaar voor de toekomst.

Het complete installatiewerk in H-Park is in handen van BLR Bimon Klimaatbeheersing. Zij verzorgt de vooropname, het complete ontwerp, de engineering, de afstemming met de andere partijen en het verloop van de schachten en kanalen. “We zijn een oude bekende van de opdrachtgever”, bekent Wim Birkhoff, directeur/eigenaar van BLR Bimon. “Dat heeft er zeker toe bijgedragen dat de opdracht onze kant op is gekomen. Maar we hebben de opdracht ook verdiend. Dankzij ons deskundige advies is H-Park weer klaar voor de toekomst.”

BLR Bimon

Aangepast advies
Hiermee doelt Birkhoff op het advies dat al van tevoren was uitgewerkt om H-Park te verwarmen. Hierin was gekozen voor een WKO-installatie voor de verwarming van het gebouw, aangevuld met een gasgestookte cv-installatie voor de enorme hoeveelheid warm tapwater. “Voor een gebouw dat na de renovatie weer 25 jaar mee moet kunnen, is dat geen goede beslissing”, stelt Birkhoff. “Daarom hebben we een aangepast advies uitgebracht, waarin verwarming, comfortkoeling en tapwater zijn geregeld met warmtepompen. Dit is voor het milieu én voor de vastgoedeigenaar een betere beslissing.”

Vloerverwarming en luchtwarmtepompen
Het aangepaste advies heeft geleid tot een pakket van energetische maatregelen, waaronder een nieuwe schil en goede isolatie. Daarnaast wordt in alle ruimtes vloerverwarming aangelegd, die het gebouw continu op een basistemperatuur houdt. Deze manier van verwarmen bespaart de eigenaar veel energie. Een luchtwarmtepomp per ruimte biedt de mogelijkheid om de temperatuur te finetunen. Hiermee kan de gebruiker naar wens koelen en verwarmen. 

BLR Bimon

Doorgroeimogelijkheden
“BLR Bimon Klimaatbeheersing heeft alles in eigen beheer”, vertelt Birkhoff. “We kunnen een project van dit formaat compleet met eigen mensen uitvoeren. We beschikken over 120 vakmensen, onder wie 85 monteurs. Om de kennis up-to-date te houden en het team verantwoord uit te breiden, hebben we bovendien een eigen bedrijfsschool. Hier kunnen de mensen doorgroeien naar functies die zij ambiëren, zoals hoofdmonteur of servicemonteur.”

Energie bufferen
“Warmtepompen hebben hun bestaansrecht bewezen”, vertelt Davey Heeren, projectleider van BLR Bimon en verantwoordelijk voor de uitvoering van het klimaatplan. “Warmtepompen kunnen een goed geïsoleerd gebouw uitstekend verwarmen. In het gedeelte waar wonen en werken wordt gecombineerd is – met ruim 60 badkamers – veel warm tapwater nodig. De benodigde energie hiervoor wekken wij op met drie warmtepompen van elk slechts 30 kW. Om voldoende warm water te kunnen leveren tijdens de piekmomenten zijn er drie buffervaten van 2.000 liter per stuk voorzien. Over de samenwerking en het verloop van het project is Heeren alleen maar positief. “Alle partners komen hun afspraken na, waardoor iedereen vlot kan doorwerken. In navolging van de binneninstallatie, luchtkanalen en leidingen zijn we half april gestart met de installatie van de warmtepompen en luchtbehandelingskasten op het dak. Deze worden getest en ingeregeld opgeleverd.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details