Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Kleine herinrichting werd complete renovatie
Het plan voor herinrichting groeide uit tot een complete renovatie.

Kleine herinrichting werd complete renovatie

Terwijl binnen de afbouwwerkzaamheden al in volle gang waren, werd buiten het gebouw opgetopt

Een showroom waar de producten overzichtelijk kunnen worden uitgestald, meer kantoorruimte en een royale kantine. Dat waren de redenen voor FALK Bouwsystemen om na te denken over de herinrichting van het kantoorpand. Deze herinrichting groeide uit tot een complete renovatie. 

De voorgevel van de productiehal bij FALK werd vernieuwd en het naastliggende kantoor werd opgetopt van twee bouwlagen naar drie. Bouwbedrijf W. Hardeman nam deze werkzaamheden voor haar rekening. Zij stripte het gebouw met uitzondering van de buitengevels en dragende binnenwanden. Na 22 weken was het pand gerenoveerd en opgetopt en kon de producent van sandwichpanelen haar vijftienjarig jubileum vieren.

Versterking constructie

Om het kantoorgedeelte te voorzien van een extra verdieping, moest Bouwbedrijf W. Hardeman eerst de staalconstructie versterken. Zij paste hiervoor de hoofddraagconstructie aan, plaatste diverse hulpstaalconstructies, verstevigde de vloeren en verzwaarde de bestaande fundering. “Een behoorlijk klus”, vertelt Jacco van Ravenhorst, projectleider van Bouwbedrijf W. Hardeman. “We moesten zware liggers naar binnen geleiden en die onder de bestaande vloer plaatsen, maar zonder de aanwezige leidingen en kabels te beschadigen. Dit heeft weleens spannende momenten opgeleverd.”

Mede door het ontwerp van Jeroen Bouw ontstond er een prachtig eindresultaat.

Openingen ten behoeve van de lift

Om het kantoorgedeelte te voorzien van een lift moesten de bestaande vloeren gedeeltelijk worden uitgezaagd en de omliggende constructie worden versterkt. Van Ravenhorst: “Het bestaande dak, waar de nieuwe etage op moest, was toen nog dicht. Zodra we dat open zouden maken, waren we blootgesteld aan de weersomstandigheden terwijl binnen de afbouwwerkzaamheden al in volle gang waren. Op 400 m2 was dat een behoorlijk risico, maar gelukkig zijn we er nagenoeg zonder waterschade afgekomen.”

Duurzame uitbreiding

De bestaande trap in het hart van het kantoor werd geüpgraded tot de eyecatcher van de lichte entree. Het bestaande gedeelte – staal met eikenhouten treden – werd doorgetrokken naar de bovenliggende etages, waardoor een fraai geheel ontstond. In het kader van duurzaamheid werden hier zoveel mogelijk materialen hergebruikt. “Mede door het ontwerp van Jeroen Bouw is er een prachtig eindresultaat ontstaan”, vindt Arie van Ravenhorst van FALK Bouwsystemen. “Maar de deadline die we iedereen hebben opgelegd, heeft veel stress veroorzaakt. We hebben het gered omdat Bouwbedrijf W. Hardeman een extra voorman heeft ingezet die de coördinatie op de bouwplaats op zich nam. Die combinatie van projectleider en voorman werkte perfect, ook omdat zich tijdens renovaties altijd onverwachte zaken voordoen, die direct opgepakt moeten worden.”

Dankzij de vlotte oplevering kon FALK Bouwsystemen haar vijftienjarig jubileum vieren met de opening van het vernieuwde pand.  

Bouwinfo
  • Opdrachtgever FALK Bouwsystemen, Ede
  • Constructeur Snetselaar Constructieve Ingenieurs, Ede
  • Architect Van Middendorp Bouwkundig teken- en adviesbureau, Ederveen
  • Aannemer Bouwbedrijf W. Hardeman, Lunteren
  • Installateurs Loodgietersbedrijf A. Dekker, Kootwijkerbroek, Ruttenberg Koeltechniek, Barneveld en Van de Kuilen Elektrotechniek, Barneveld
  • Interieur Jeroen keukens & interieurs, Barneveld
  • Bouwperiode april – oktober 2022

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details