02:03
20-07-2018

Kleermaker in beton maakt prefab elementen en gevels die staan als een huis

Geen confectie maar maatwerk in beton, dat utiliteits- en residentiële gebouwen past als een jas. Dat is sinds jaar en dag de corebusiness van Loveld nv, producent, leverancier en plaatser van kant-en-klare gevelelementen in architectonisch sierbeton en verwerker van o.a. baksteen, natuursteen en vacuüm gezogen tegels (keramiektegels) in prefab elementen.

Op de 7,5 hectare metende productielocatie in Aalter (België) worden betonelementen ‘à la tête du client’ ontwikkeld, geproduceerd en afgewerkt. “Hierbij zetten we werkelijk alle mogelijke technieken in”, vertelt Bernard Buys, Gedelegeerd Bestuurder bij Loveld nv. “Van het uitwassen, stralen en zuren tot en met het polijsten van de betonelementen, waarbij we gebruik maken van diverse soorten sierkorrels, afkomstig uit alle landen van de wereld. Een uitgesproken gevel op maat voor ieder project is het resultaat, exact conform de wensen van de architect en opdrachtgever.” De gevelelementen worden steevast geproduceerd inclusief het vloerdragende constructiebeton en ook volledig geïsoleerd, conform de EPB-eisen, vertelt hij. “Ramen, voegafdichtingen, water- en brandweringen worden al in onze fabriek aangebracht, waarna de volledig afgewerkte gevelelementen op de bouw eenvoudig en snel als legoblokjes op elkaar gestapeld kunnen worden.”


De Tate Modern Gallery in Londen.

Kant-en-klare casco’s
Loveld nv is in 1985 opgericht. Gestart in België werden de bedrijfsactiviteiten al snel uitgebreid naar de Nederlandse markt, gevolgd door Frankrijk, Duitsland én het Verengd Koninkrijk, waar dochter Loveld UK Ltd sinds 1990 actief is. Van Londen tot en met Edinburgh, alhoewel de meeste projecten in Londen worden uitgevoerd. Buys: “Gestart met een aantal kleine projecten in de jaren ’80 kregen we al snel de uitbreiding van de Houses of Parliament gegund, gelegen op de hoek van Whitehall en Parliament Square, naast de Big Ben. Sindsdien voeren we met de regelmaat van een klok projecten in Londen uit. Niet verwonderlijk, aangezien de Londense bouwsector perfect aansluit bij onze corebusiness: het leveren van totaalproducten. Projectontwikkelaars en aannemers bestellen bij ons geen prefab elementen, maar kant-en-klare, afgewerkte casco’s. Een aanpak die ook in de Benelux meer-en-meer gewaardeerd wordt. 

Niet alleen omdat de handjes op de bouw steeds schaarser worden, maar vooral omdat de elementen in de fabriek onder de beste (weers)omstandigheden geproduceerd worden. Dit komt de kwaliteit én duurzaamheid van onze gebouwen ten goede.”


Francis Crick institute in Londen.

Mooie referenties
Op de referentielijst van Loveld UK Ltd prijken diverse prestigieuze projecten. “Naast de Houses of Parliament hebben wij onder andere de uitbreiding van de Tate Modern Gallery en het hoofdkantoor van Facebook mogen maken”, vertelt Buys. “Anno 2018 verschuift ons werkgebied echter steeds meer naar de residentiële markt. Waar in het verleden luxe woningbouwprojecten nog traditioneel werden uitgevoerd, wordt vandaag de dag ook in dit marktsegment steeds vaker voor prefabricage gekozen. Ook in Nederland en België, waar we de kennis en expertise die we in de (complexe) UK-markt hebben opgedaan, graag benutten. Projectontwikkelaars en architecten die een uitdagende gevel voor hun pand wensen, zijn van harte welkom om zich bij ons te melden.”

De afgelopen jaren heeft Loveld nv onder andere Jongerencampus Hardenvoort in Antwerpen, woontoren De Kroon in Den Haag en woonwerkgebouw IJside in Amsterdam gerealiseerd. Utiliteitsbouwprojecten van de specialist in prefab gebouwgevels en -elementen betreffen onder andere de nieuwbouw van FIRST Rotterdam, de nieuwbouw voor het ministerie van Justitie en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in Den Haag en de nieuwbouw van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. “In België zijn we bovendien betrokken bij de bouw van de nieuwe hoofdzetel van BNP Paribas Fortis in hartje Brussel, dat niet alleen een technisch maar ook een esthetisch hoogstandje wordt.”


Facebook headquarters in Londen.

Tekst | Lieke van Zuilekom    Beeld | Loveld nv/Fotostudio De Grove bvba


LOVELD
Brug Zuid 12
9880 Aalter – België

T  +32 (0)93 74 65 48
info@loveld.com
www.loveld.com


Vista residential in Londen.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Stedenbouw partners

BudoBouw