Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuws

‘Klant ontzorgen bij aansluiting op hoogspanningsnet’

Aansluiten kan slimmer. Vanuit die overtuiging ontzorgt Voltens haar klanten van A tot Z met het leveren en installeren van transformatorstations.

Station + Carwash kopiëren
Ultramoderne carwash met compactstation en PV-panelen.

Tekst | Tekst | Patricia van der Beek Beeld | Voltens

3 februari 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Naast technisch vakmanschap biedt Voltens deskundig advies, maatwerk, transparantie en persoonlijke service.

“Wij sluiten onze klanten aan op het hoogspanningsnet”, legt Manager Stations Martijn Klooster uit. “Dit doen wij met transformatorstations, die hoogspanning omzetten in laagspanning. Daarnaast leggen we eigen hoogspanningsnetten voor klanten aan en we realiseren hoogspanningsinstallaties voor windmolen- en zonneparken. Onze klanten kunnen ook bij ons terecht voor service, beheer en onderhoud. Wij staan 24/7 voor hen klaar en zijn dag en nacht bereikbaar.”

De klant voorop

Lambert van Waardenburg, eveneens Manager Stations bij Voltens, voegt toe: “Onze klanten bestaan voornamelijk uit distributiecentra, productiebedrijven, dienstverlenende bedrijven en het MKB. Elke klant kan rekenen op onze persoonlijke service en ons vakmanschap. Dat begint al bij de aanvraag. In plaats van letterlijk aan te bieden wat er gevraagd wordt, gaan wij op zoek naar de vraag achter de vraag. Ook gaan we bij de klant langs om de situatie ter plaatse te bekijken. Op basis daarvan bepalen wij de beste oplossing, die we in eigen beheer ontwerpen en uitvoeren. Wij beschikken over een toegewijd team van vakmensen, die samen goed zijn voor ruim honderd jaar kennis en ervaring in hoogspanning. Gedurende het gehele traject heeft de klant één aanspreekpunt.”

Compact, betreedbaar en inpandig

Voltens ontwerpt en realiseert compactstations, betreedbare stations en inpandige stations. Klooster licht toe: “Een compactstation is een klein, prefab transformatorstation met drie compartimenten. Daarin bevinden zich de schakelaar van de netbeheerder, de transformator en de laagspanningsinrichting. Een betreedbaar station is groter en biedt ruimte voor bijvoorbeeld meerdere of zwaardere transformatoren, hoogspanningsverdelers en/of schakelaars. Wij ontwikkelen deze stations geheel volgens klantwens. We kunnen ook transformatorstations in een pand ontwerpen en inrichten. Deze stations bestaan uit een ruimte voor de netwerkbeheerder en een transformatorruimte, die vanzelfsprekend aan alle veiligheidseisen van onder andere de netbeheerder voldoen.”

Windmolen- en zonneparken

“Bij onze oplossingen voor windmolen- en zonneparken werken transformatoren precies andersom”, zegt Van Waardenburg. “De windmolens en PV-panelen wekken energie op. De opgewekte energie wordt door een passende oplossing teruggeleverd op het hoogspanningsnet van de netbeheerder.” Voltens realiseerde onlangs de aansluiting op het net van een groot zonnepark in Den Helder, maar past de teruglevering ook op kleine schaal toe. Daarnaast zijn de stations van Voltens geschikt voor het combineren van eigen verbruik en teruglevering van bijvoorbeeld zonnepanelen. Klooster: “Een mooi voorbeeld hiervan is het transformatorstation bij een ultramoderne carwash die we onlangs opleverden. Die carwash verbruikt veel vermogen. We hebben de laagspanningsverdeling in het compactstation zo ingericht, dat er velden voor eigen verbruik zijn en velden voor de aansluiting voor de omvormers van de PV-installatie. Deze worden apart bemeterd. Zo bieden we voor elke klant een oplossing op maat.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%