Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Klaar voor een duurzame toekomst

Klaar voor een duurzame toekomst

Sneller bouwen met vaste partners

In Weert is het nieuwe, CO2-neutrale distributiecentrum van Moonen Packaging opgeleverd. Het dc heeft alle kenmerken die je van een hedendaags dc mag verwachten. Het gebouw is BREEAM ‘Very Good’ gecertificeerd, de ruimtes zijn enorm en de vloeren zijn supervlak. Gezien de omgeving is het dc ook nog voorzien van een slim waterbergingssysteem.

Voor de bouw van het nieuwe dc had verpakkingsbedrijf Moonen Packaging een kavel van ruim 39.000 m² tot haar beschikking op bedrijventerrein De Kempen in Weert. Zij trok hiervan 1.761 m² uit voor kantoorruimte, 18.933 m² voor magazijnruimte en 1.443 m² voor een mezzaninevloer. De bouw ging snel. In mei 2019 zette Heerkens van Bavel Bouw de eerste schep in de grond; begin maart werd het pand aan Moonen Packaging opgeleverd.

Het dc heeft alle kenmerken die je van een hedendaags dc mag verwachten.

Het dc heeft alle kenmerken die je van een hedendaags dc mag verwachten.

 

Vaste samenwerkingspartners

Om de bouw te realiseren in de driekwart jaar die ervoor stond, moest HVB Bouw werken volgens een strakke planning. Anderzijds had zij een ruime ervaring in het bouwen van dc’s, waarbij zij steeds werkte met vaste samenwerkingspartners. “Daar plukken we nu de vruchten van”, vertelt John Rooijakkers, projectleider van HVB Bouw. “De partners weten wat ze van elkaar kunnen verwachten en hebben aan een half woord genoeg. Bovendien kennen ze de eisen van opdrachtgever HVBM Vastgoed. Dat zie je terug in de vlotte manier van werken.”

Waterberging

Vanwege de hoge waterbergingseisen van de gemeente Weert en het grote oppervlak van het gebouw, moet er bij zware regenval veel water worden opgevangen op het eigen terrein. Hiervoor bracht HVB Bouw op het terrein een wadi aan en werd onder de parkeerplaatsen voor personenauto’s een lavapakket voorzien. Bij hevige regenval zorgt de ruimte tussen de lavastenen voor extra waterberging. Van daaruit wordt het water afgevoerd naar de retentiesloot.

foto-8-kopieren

Supervlakke vloeren

Om te voorkomen dat de hoge stellingen en de inductiegeleide heftrucks in het magazijn ook maar een millimeter uit het lood staan, moesten de vloeren supervlak worden (DIN15185 tabel hoger dan 6 m). Dit specialistische werk besteedde HVB Bouw uit aan Van Berlo. “Van Berlo werkt hiervoor volgens een speciaal procedé. Zij stort eerst om de 20 m een baan van zo’n 1,5 m breed. Zodra de banen zijn uitgehard, worden met een brede rol de supervlakke delen aangebracht.”

Volledig CO2-neutraal

Voor haar nieuwe bedrijfspand had Moonen Packaging een hoge duurzaamheidsambitie. Zij ging voor het certificaat BREEAM ‘Very Good’ en dit vroeg om talloze milieubewuste maatregelen. Zo werd het dak volgelegd met zonnepanelen. Het pand werd volledig CO2-neutraal gemaakt en gasloos uitgevoerd. Bij de opbouw werd uitsluitend gebruik gemaakt van duurzame materialen, zoals FSC-gecertificeerd hout. En om op de nieuwe locatie zo lang mogelijk vooruit te kunnen, werd in het ontwerp al rekening gehouden met een eventuele uitbreiding van de magazijnruimte.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details