Keyserstroom
01:48
11-12-2018

Keyserstroom, Meppel

Creatieve aanpak kenmerkt herontwikkeling Keyserstroom 

Aan de noordzijde van het kernwinkelgebied van Meppel vindt momenteel de herontwikkeling plaats van Keyserstroom. Tijdens de ingrijpende verbouwing van het 10.000 m2 grote winkelcentrum zal op initiatief van eigenaar Kroonenberg onder meer ruimte worden gecreëerd voor diverse nieuwe verblijfsfuncties. Daarnaast zal een ruime vide worden gerealiseerd en wordt de bestaande inpandige parkeergarage geüpgraded. 

Keyserstroom

Entree.

Onder de ingrijpende verbouwing, naar een ontwerp van architect E UP design, die wordt aangestuurd door ontwikkelaar E.CP, staat de signatuur van AKOR uit Rijssen. Het bouwbedrijf is een ervaren speler wanneer het

Tekst: Chris Elbers
Beeld: zes x zes
Projectinfo

Precisieklus met zwaar materieel
Voor het project Keyserstroom realiseert Novicon de staalconstructie en stalen vloeren. Hiertoe startte het Oldenzaalse bedrijf in maart 2018 met het 3D tekenwerk. 

“We hebben de bestaande betonconstructie digitaal ingemeten, met als resultaat dat de constructie tot in de kleinste details is aangepast”, aldus Carl Hemmer namens Novicon. “Om het gehele bouwtraject te laten slagen, is het bovendien belangrijk om de werkzaamheden goed op elkaar af te stemmen. Een intensieve samenwerking binnen Novicon is dan ook een absolute noodzaak.” 

Voor Novicon was het de grootste uitdaging om een 4 meter hoog en 30 meter lang spant over een afstand van 65 meter op zijn plaats te krijgen. In het ontwerp werd rekening gehouden met drie cruciale onderdelen, namelijk productie, transport en montage. “Dit is allemaal naadloos op elkaar afgestemd”, aldus Hemmer. “Uiteindelijk hebben we de montage met een 450 tons telekraan met een extra ballast van 122 ton gerealiseerd.” 

Keyserstroom

Overzicht vanuit de telekraan op 75 meter hoogte.

Lees meer over: AKOR , Keyserstroom , Meppel , Utiliteitsbouw

Stedenbouw partners

DonatusLC Steigeronderneming