Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Kennedyflat wordt aardgasvrij

Kennedyflat wordt aardgasvrij

Het flatgebouw Kennedy Boulevard in Egmond aan Zee gaat verduurzamen. De vereniging van eigenaren heeft Eteck gevraagd met een voorstel te komen om de warmtevoorziening in het appartementencomplex gasloos te maken. Medio juni is hiervoor een intentieovereenkomst getekend en de projectplanning is reeds aangevangen. Begin 2021 wordt begonnen met de realisatie.

Dat de bewoners, middels de VvE, actieve duurzaamheidsambities hebben is een feit. De afgelopen jaren is al veel gedaan om het wooncomfort te verbeteren. Het L-vormige gebouw met 74 appartementen dateert uit 1965. In 2005 is een groot gedeelte van de buitengevel geïsoleerd met een voorzetgevel en is dubbel en triple glas toegepast.

Nu zijn de collectieve CV-installatie en gasleidingen aan vervanging toe wat een lastige opgave zou zijn. Een natuurlijk moment om te gaan voor het geheel gasloos maken van de warmtevoorziening.

Het afgiftesysteem bestaande uit inpandig leidingwerk en radiatoren is ook aan vervanging toe en wordt meegenomen in deze transitie.

Eteck heeft Kersten Techniek uit Elst ingeschakeld om gezamenlijk tot een optimale installatie te komen. Gekozen is voor een cascade opstelling van lucht-water warmtepompen. Kersten Retail verzorgt ook de vervanging van het afgiftesysteem. De VvE legt zelf 270 PV panelen op het dak waarmee voor een zeer groot gedeelte kan worden voorzien in de elektriciteitsbehoefte van de nieuwe warmte opwekkingsinstallatie.

Op financieel gebied zijn goede afspraken gemaakt over de bouwstenen van de financiering. De VvE  heeft via het nationaal Energiebespaarfonds onder gunstige voorwaarden een financiering kunnen verzorgen. Tussen de VvE en Eteck is een eenmalige projectbijdrage afgesproken en Eteck heeft t.b.v. de VvE een gunstige financiering met behoud van eigendom van de installatie kunnen aanbieden.

Gedurende de exploitatieperiode, welke momenteel op 15 jaar is vastgesteld, garandeert Eteck de productie van warmte en dus de functionaliteit van de installatie.

Door de investering in de functionele isolatie van het pand, in combinatie met de inzet van duurzame energie van de PV-panelen zullen de bewonerslasten nauwelijks tot niet stijgen.

Op een betaalbare wijze van het gas af; het is mogelijk door goede samenwerking tussen alle betrokken partijen! Zij zijn dan ook allen blij om met deze installatie, in combinatie met de PV-panelen, een voorbeeld te stellen voor duurzaam, gasloos verwarmen van bestaande bouw.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details