Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Kantoor Somfy | Hoofddorp

Kantoor Somfy | Hoofddorp

Grote zilverkleurige ‘S’ op bedrijvenpark De President

Op bedrijvenpark De President 2 in Hoofddorp realiseert Pleijsier Bouw het nieuwe hoofdkantoor van Somfy. Het gebouw, bestaande uit een kantoorgebouw en een distributiecentrum, is een ontwikkeling van Borghese Real Estate en Ringstate. Het ontwerp is van Mies Architectuur.

“Wij werken regelmatig in een bouwteam met Borghese Real Estate”, zegt projectcoördinator Sep de Bruin van Pleijsier Bouw. “Dat is bij de nieuwbouw van Somfy ook het geval. We zijn vanaf de schetsfase bij dit project betrokken om op bouwkundig en installatietechnisch gebied mee te denken. Ook werken we regelmatig samen met Mies Architectuur en de constructeur, Peters & van Leeuwen. We zijn goed op elkaar ingewerkt. Dat werpt zijn vruchten af in de uitvoering.”

Alles onder één dak
Somfy is fabrikant van elektrische motoren, bedieningen en sensoren voor buitenzonwering, rolluiken, raamdecoratie, tuinhekken, garagedeuren en verlichting. Het Franse bedrijf is actief in 58 landen en heeft 125 dochterondernemingen met in totaal zo’n 8.000 medewerkers. Vanuit de nieuwe locatie in Hoofddorp levert Somfy de producten in de Benelux, Groot-Brittannië en Scandinavië. “De nieuwbouw vervangt de bestaande vestiging op het naastgelegen bedrijventerrein”, aldus De Bruin. “De bestaande vestiging groeit uit zijn jasje en heeft geen uitbreidingsmogelijkheden. Op bedrijvenpark De President heeft Somfy straks alles onder één dak.”

Kantoor Somfy

Funderingswerkzaamheden

Eigen producten
Met een gasloze aansluiting en zonnepanelen voldoet het gebouw aan de geldende duurzaamheidseisen. Qua indeling en uitstraling voldoet het ook aan alle wensen van Somfy. Het drielaagse kantoorgebouw heeft een oppervlakte van 1.900 vierkante meter. Kenmerkend zijn de transparante vliesgevels, de opvallende zilverkleurige gevelbanden in S-vorm en de overstekken met balkons. De hal heeft een oppervlakte van 4.000 vierkante meter en fungeert grotendeels als magazijn. Verder zijn er een mezzanine, een ruimte voor chauffeurs en een klein kantoor. De Bruin: “De mezzaninevloer biedt ruimte aan een testopstelling voor de eigen producten van Somfy. In het gebouw zelf komen ook veel producten van Somfy terug. Boven de vliesgevels komen bijvoorbeeld screens van Somfy. Bij de entree realiseren we een showroomwand, waar de nieuwste producten en modellen van Somfy worden gepresenteerd. Klanten kunnen bij binnenkomst de producten en modellen bekijken, alvorens ze deze bestellen.”

Kantoor Somfy

Staalconstructies hal en kantoor

Beton en staal
Pleijsier Bouw startte in juli 2018 met het bouwrijp maken van het terrein. In september 2018 zaten alle heipalen in de grond en bracht Pleijsier Bouw de betonnen fundering van het gebouw aan. “De ruwbouw van het kantoor was meer werk dan de ruwbouw van de hal”, zegt De Bruin.  
“Daarom startten we iets eerder met de bouw van het kantoor. Deze bestaat uit een stalen skelet met een betonnen kern en betonnen vloeren. We maakten het kantoor wind- en waterdicht met een vliesgevel. De hal bestaat uit een betonnen bedrijfsvloer en een stalen skelet, zwarte stalen sandwichpanelen en een stalen dak.” 

Kantoor Somfy

Het kantoor met overstek in aanbouw.

Enthousiast en betrokken
De afbouwwerkzaamheden gingen begin maart van start en zijn bijna afgerond. In het kantoor zijn de wanden gestukt en geschilderd. Ook zijn de plafonds aangebracht en de verdiepingshoge glazen binnenwanden geplaatst. In de hal zijn de installaties aangebracht. De Bruin: “Tot aan de oplevering werken we de vloer in de hal af, we maken het buitenterrein in orde en we monteren de zilverkleurige alucobond gevelbeplating op het kantoor.” Op de vraag hoe de werkzaamheden tot nu toe verlopen, zegt De Bruin: “Super. De werkzaamheden verlopen soepel en de sfeer op de bouwlocatie is goed. Dat is mede te danken aan het enthousiasme en de betrokkenheid van Somfy. We gaan de oplevering in mei met vertrouwen tegemoet.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details