Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Kamersteiger: de ideale keuze voor verbouwingen in huis

Kamersteiger: de ideale keuze voor verbouwingen in huis

Ga je verbouwen in en rondom huis? En ga je daarbij werkzaamheden op hoogte uitvoeren? Kijk dan eens naar de mogelijkheden om een steiger te gebruiken. Een steiger is veiliger dan een ladder, doordat je veel stabieler staat. En daarnaast werkt het ook nog eens een stuk comfortabeler!

Een kamersteiger

Bij de naam ‘kamersteiger’ denk je misschien dat de steiger alleen voor gebruik binnenshuis is. Maar niets is minder waar, want de kamersteiger kan ook prima buiten worden gebruikt. Doordat een kamersteiger is voorzien van wielen, kun je hem heel gemakkelijk verplaatsen. De meeste kamersteigers zijn niet groot, waardoor ze in bijna elke ruimte passen en niet veel ruimte innemen. En het meest ideale is dat je hem helemaal alleen in elkaar kunt zetten, omdat een kamersteiger van heel lichtgewicht materiaal is gemaakt. Ook bestaan er verschillende soorten kamersteigers. Ga je bijvoorbeeld werkzaamheden uitvoeren aan of rondom de trap? Dan heb je daar speciale Trapgatsteigers voor.

Kamersteigers versus rolsteigers

Een kamersteiger is perfect voor zowel klussen binnen- als buitenhuis. Maar ga je op heel grote hoogte werken? Dan is een rolsteiger een betere keuze. Een rolsteiger is namelijk heel wat stabieler op grotere hoogtes en bovendien heeft een kamersteiger een maximale werkhoogte van maar 5 meter. Wel is een kamersteiger makkelijker in elkaar te zetten.

De kosten van een kamersteiger

Kamersteigers zijn gelukkig niet duur. Er zijn veel verschillende soorten steigers, voor zowel professioneel als doe-het-zelf gebruik. Hier kan verschil in zitten qua prijs. Zo zijn steigers van topfabrikanten duurder, maar hiervan weet je zeker dat ze aan alle eisen voldoen en dat de steiger veilig is. Ook geldt vaak dat hoe hoger de kamersteiger is, hoe hoger de prijs.

Ons advies

Wil je een kamersteiger gaan aanschaffen? Zorg dan dat je van tevoren goed onderzoek doet naar de verschillende kamersteigers. Het belangrijkste is dat de steiger voldoet aan de normen en eisen en dat deze veilig is. Vaak is dit te zien aan de certificaten. Weet je niet goed waar je moet beginnen? Dan kun je altijd om advies vragen bij een expert.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details