Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Juiste ventilatie voor pand met bijzondere functie

Juiste ventilatie voor pand met bijzondere functie

Sanitaire installaties en klimaatinstallaties

Voor project Grizzly op Pivot Park in Oss verzorgt Klimaatservice Holland de sanitaire installaties en klimaatinstallaties. Michel van den Mosselaar, ontwerper bij Klimaatservice Holland: “Op het dak plaatsen we vier lucht/water-warmtepompen: één vierpijps- en drie tweepijpssystemen. Daarmee kan het hele pand gekoeld en verwarmd worden.”

Ook staan er vier luchtbehandelingskasten in de techniekruimte op het dak, waarin de ventilatielucht wordt verwarmd of gekoeld. De lucht gaat vervolgens via ringkanalen naar de verdiepingen van het gebouw. Deze kasten zijn aan elkaar gekoppeld, zodat het één groot systeem wordt. “Gewoonlijk plaatsen we aparte systemen, maar als er in dit geval eentje uit zou vallen, neemt een andere het over. Belangrijk, omdat het pand bestaat uit kantoorruimtes en een laboratorium, waar de temperatuur constant moet zijn. Daarom kregen de luchtkanalen en de afzuiginstallatie waarop zuurkasten zijn aangesloten ook een speciale coating. Hiermee is het systeem bestand tegen chemische middelen en wordt de juiste
ventilatiewaarde gegarandeerd.” 

Omdat de onderzoeksfaciliteiten aan strenge veiligheidseisen moeten voldoen, betrok hoofdaannemer Dura Vermeer zowel Klimaatservice Holland als Van den Pol Elektrotechniek al in een vroeg stadium bij het project. “We werken vaker samen met zowel Dura Vermeer als Van den Pol, een installateur met een elektrotechnische tak. Aan laboratoriumgebouwen, maar bijvoorbeeld ook aan kantoren aan de Amsterdamse Zuidas”, aldus Van den Mosselaar. “We werken met grote regelmaat samen. We zijn goed op elkaar ingespeeld en weten wat we aan elkaar hebben. Dat werkt prettig samen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details