Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Juiste maatvoering is fundamenteel voor bouw Sluishuis’

‘Juiste maatvoering is fundamenteel voor bouw Sluishuis’

“In eerste instantie verzorgen we de hoofdmaatvoering, detailmaatvoering en monitoring, in opdracht van bouwcombinatie VORM en BESIX”, vertellen DGA/projectleider Patty Hagg en procescoördinator/maatvoerder Sluishuis Charlotte Hagg. “Daarnaast verzorgen wij de maatvoering voor installateurs Van der Sluis Technische Bedrijven en ETB Cas Sombroek.”

“Wij zorgen ervoor dat onder andere alle assen, wanden, ankers, (raam- en deur-)sparingen, gevelelementen en balkons in Sluishuis op de juiste XYZ-positie komen. Datzelfde geldt voor de cantilever/schuine zijde”, aldus Patty. “Onze meetploegen brengen duidelijke en eenduidige markeringen aan, waarop de diverse partijen feilloos kunnen doorbouwen. Uniek is dat wij maatvoeren vanuit het BIM-model. Doordat alle maatvoering middels het 3D-model wordt uitgezet, wordt de foutgevoeligheid flink verlaagd en wordt kostbare bouwtijd bespaard.” De vooraf gecalculeerde vervorming van Sluishuis wordt nauwgezet gemonitord, waarbij Fund Maatvoering B.V. gebruikmaakt van diverse vaste en tevens stabiele referentiepunten buiten het gebouw. “Op basis van deze meetresultaten kan de constructeur zijn berekeningen toetsen én wordt de verdere opbouw bepaald.”

Dit project wordt in het werk gestort en daarom zetten de meetploegen tevens alle sparingen ten behoeve van de installatietechniek uit op de tafelbekisting. Vervolgens brengen de installateurs hun voorzieningen aan, waarna gestart kan worden met de onderwapening. “Onder andere doordat de onderlinge communicatie goed is, werken we met alle partijen als een geoliede machine samen.” Dagelijks zijn twee meetploegen van FUND Maatvoering B.V. op de bouwplaats actief, onder leiding van Robert Hogenboom en Charlotte Hagg. “Wij zijn een familiebedrijf met een zeer hecht en vakkundig team, dat continu kijkt hoe zaken beter, sneller en efficiënter uitgevoerd kunnen worden. Dat wordt door onze bouwpartners zeer op prijs gesteld”, aldus Patty.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details