Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Woningbouw

‘Juiste maatvoering is fundamenteel voor bouw Sluishuis’

Tijdens de bouw van het iconische Sluishuis voert landmeetkundig ingenieursbureau Fund Maatvoering B.V. een keur aan werkzaamheden uit, voor meerdere opdrachtgevers.

Naamloos-1 kopiëren

Tekst | Tekst | Lieke van Zuilekom

2 februari 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

“In eerste instantie verzorgen we de hoofdmaatvoering, detailmaatvoering en monitoring, in opdracht van bouwcombinatie VORM en BESIX”, vertellen DGA/projectleider Patty Hagg en procescoördinator/maatvoerder Sluishuis Charlotte Hagg. “Daarnaast verzorgen wij de maatvoering voor installateurs Van der Sluis Technische Bedrijven en ETB Cas Sombroek.”

“Wij zorgen ervoor dat onder andere alle assen, wanden, ankers, (raam- en deur-)sparingen, gevelelementen en balkons in Sluishuis op de juiste XYZ-positie komen. Datzelfde geldt voor de cantilever/schuine zijde”, aldus Patty. “Onze meetploegen brengen duidelijke en eenduidige markeringen aan, waarop de diverse partijen feilloos kunnen doorbouwen. Uniek is dat wij maatvoeren vanuit het BIM-model. Doordat alle maatvoering middels het 3D-model wordt uitgezet, wordt de foutgevoeligheid flink verlaagd en wordt kostbare bouwtijd bespaard.” De vooraf gecalculeerde vervorming van Sluishuis wordt nauwgezet gemonitord, waarbij Fund Maatvoering B.V. gebruikmaakt van diverse vaste en tevens stabiele referentiepunten buiten het gebouw. “Op basis van deze meetresultaten kan de constructeur zijn berekeningen toetsen én wordt de verdere opbouw bepaald.”

Dit project wordt in het werk gestort en daarom zetten de meetploegen tevens alle sparingen ten behoeve van de installatietechniek uit op de tafelbekisting. Vervolgens brengen de installateurs hun voorzieningen aan, waarna gestart kan worden met de onderwapening. “Onder andere doordat de onderlinge communicatie goed is, werken we met alle partijen als een geoliede machine samen.” Dagelijks zijn twee meetploegen van FUND Maatvoering B.V. op de bouwplaats actief, onder leiding van Robert Hogenboom en Charlotte Hagg. “Wij zijn een familiebedrijf met een zeer hecht en vakkundig team, dat continu kijkt hoe zaken beter, sneller en efficiënter uitgevoerd kunnen worden. Dat wordt door onze bouwpartners zeer op prijs gesteld”, aldus Patty.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%