Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Jorritsma Bouw en Sijperda Verhuur slaan de handen ineen

Jorritsma Bouw en Sijperda Verhuur slaan de handen ineen

Interne materieeldienst Jorritsma Bouw wordt overgenomen door Sijperda Verhuur

Jorritsma Bouw en Sijperda Verhuur gaan hun krachten bundelen met een innoverende samenwerking: vanaf 1 februari 2020 is de volledige materieelvloot van Jorritsma Bouw ondergebracht bij het verhuurbedrijf uit Sneek.

Jorritsma Bouw en Sijperda Verhuur werken al jaren naar tevredenheid samen. In deze samenwerking bereiken wij nu een grote mijlpaal, die een ongekende stap is voor bouwend Nederland. De beide bedrijven zijn de eerste die op deze manier de handen ineen slaan. Het uitbesteden geeft Jorritsma Bouw synergievoordelen en de mogelijkheid om zich te focussen op hun corebusiness: 100% bouwen. De overeenkomst is aangegaan voor een periode van vijf jaar met de mogelijkheid dit daarna te continueren.

Nieuwe kennis

Jorritsma Bouw en Sijperda Verhuur zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking een grote waarde creatie oplevert. Sijperda Verhuur gaat al in het voortraject meedenken over de bouwplaatsinrichting en het daarbij benodigd materieel. Het systeem dat daarvoor gebruikt wordt, geeft inzicht in wat er aan materieel per project op de bouwplaats aanwezig is. In dit systeem staat alle informatie, waardoor er (kosten)efficiënter gewerkt kan worden. Groot voordeel is ook dat Sijperda Verhuur 12 vestigingen heeft in de noordelijke helft van Nederland; het assortiment is ruim en er kan sneller over materieel worden beschikt. Vanwege de grootte van Sijperda Verhuur is er sprake van meer flexibiliteit, meer kennis, altijd goede kwaliteit en uitstekende producten waar mee gewerkt mag worden.

CO2-efficiëntie van transport

Vanwege de regionaal georiënteerde dekking van Sijperda in Noord-Nederland zijn de afstanden naar de bouwplaatsen van Jorritsma Bouw korter. Daardoor is er sprake van efficiëntere transportbewegingen en wordt hiermee de CO2-uitstoot gereduceerd. Wij maken zo weer een stap richting een duurzamer bouwproces.

Goede afspraken met werknemers Jorritsma Bouw

De OR en de directie hebben met elkaar afgesproken dat in goed overleg medewerkers worden gedetacheerd of dat er naar een passende oplossing wordt gezocht. We hebben daarna met iedereen afzonderlijk een gesprek gehad. Een deel van de collega’s zal worden gedetacheerd naar Sijperda en een aantal collega’s hebben de keuze gemaakt om te blijven. Zij hebben een passende functie binnen het bedrijf gekregen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details