Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Jonkman Coating, Hengelo | Blijvend kleurrijke gevels dankzij duurzame coating

Jonkman Coating, Hengelo | Blijvend kleurrijke gevels dankzij duurzame coating

Vanwege de intensieve samenwerking lag het voor de hand dat Jonkman Coating voor de afwerking van de buitenzijde van haar nieuwe bedrijfspand het advies inwon van EUROLACKE. Jonkman Coating was op zoek naar een coating die zowel op technisch als op esthetisch gebied aan hoge, specifieke eisen voldoet.

De relatie tussen Jonkman Coating en EUROLACKE overschrijdt die van klant en leverancier. De gespecialiseerde bedrijven trekken samen op bij technische en esthetische vraagstukken, delen kennis, houden elkaar op de hoogte van ontwikkelingen binnen hun branche en verzorgen samen trainingen en kennissessies. “Zo houden we elkaar op niveau”, vat John Theewis, directeur van EUROLACKE, samen.

Esthetisch advies

Voor de buitenzijde van het nieuwe bedrijfspand was Jonkman Coating op zoek naar een coating met hoogstaande esthetische eigenschappen. De gevel van het bedrijfspand moest een chique uitstraling krijgen. Meerdere kleuren en effecten moesten worden toegepast. De coating moest immers passen bij de gekozen beplating, het getinte glas en de binnenzonwering, die aan de buitenzijde een zilverachtige kleur laat zien. “Een esthetisch advies van dit niveau is bij ons in deskundige handen”, vertelt Theewis. “Onze adviseurs werken veelvuldig samen met architecten en designers die op zoek zijn naar een specifieke uitstraling. Dit heeft voor Jonkman Coating geresulteerd in een interessante kleurencombinatie.”

Technische eisen

De coating moest daarnaast op technisch gebied aan hoge eisen voldoen. De vraag was een zeer duurzame poedercoating met perfecte verwerkingseigenschappen. Theewis: “Hiervoor hebben we de oplossing gevonden in Alesta® SD Super Durable coating met metallic in een gebonderde uitvoering. Deze productlijn is dé oplossing voor elke locatie waar een langdurige UV- en weersbestendigheid wordt gevraagd. Daarbij is de Alesta® SD serie Qualicoat klasse 2 en GSB Master gecertificeerd. De poederlak is verkrijgbaar in meerdere kleuren, glansgraden, oppervlaktestructuren en (metallic) effecten. Met deze kwaliteiten sluit de Alesta® SD coating 100% aan op de wensen van Jonkman Coating. De gevels van het pand zullen hun kleur en glans decennia lang behouden.”

Naast de vele RAL-kleuren zijn in Super Durable meerdere speciale effectlakken mogelijk, waaronder de productranges ICONICA, The Eloxal Selection en The Timeless Collection.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details