Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Projecten

Jan Snel realiseert slimme, alternatieve huisvesting in Lelystad

15 juni 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Jan Snel gaat woningcorporatie Centrada voorzien van 152 circulaire woningen in Campus Zuid in Lelystad. Afgelopen donderdag vond daarvoor het tekenmoment plaats. Het project, genaamd ‘Wonen bij LARS’, wordt naar verwachting eind 2020 opgeleverd.

Kwalitatieve oppervlakte

Jan Snel en Centrada gaan 152 modulaire woningen realiseren, verdeeld over drie compacte woongebouwen. Dit zijn kleine, volwaardige appartementen van zo’n 22 tot 36 vierkante meter met één of twee kamers. De woningen zijn zeer compleet afgewerkt met hoogwaardige vloer- en wandafwerking, raambekleding en buitenzonwering. De keuken wordt standaard voorzien van een inductiekookplaat en afzuigkap. Vanuit deze woningen is het mogelijk om door te stromen naar bijvoorbeeld een reguliere sociale huurwoning.

2391-994fbd7df8053283717b9080da7b10e7-kopieren

Druk op lokale woningmarkt

In Lelystad kunnen naast reguliere woningzoekenden ook andere doelgroepen steeds minder snel een woning vinden. Dat geldt bijvoorbeeld voor mensen die vanwege een scheiding met spoed een andere woning nodig hebben. Deze mensen zijn vaak aangewezen op kamerverhuur. Omdat de gemeente actief handhaaft op illegale kamerverhuur en de daaruit voortvloeiende overlast, is de behoefte om alternatieve huisvesting te realiseren groot.

Duurzaam ontwerp

Bij het ontwerpen van de gebouwen is gekozen voor duurzame materialen en een rustig kleurenschema dat past bij de nabije omgeving. Hierdoor steken de drie gebouwen niet af tegen de omgeving. Alle daken van de woningen zijn voorzien van zonnepanelen die worden ingezet voor de energievoorziening van alle algemene voorzieningen in het complex. Op die manier geeft Jan Snel concreet invulling aan slimmer, sneller én schoner bouwen.

De modulair bouwer is tevens verantwoordelijk voor het aanleggen van parkeerplaatsen, fietsenstallingen en groene zones. Bijzonder daarbij is dat er bij de parkeerplaatsen gebruik wordt gemaakt van halfverharding. Hierdoor kan regenwater beter worden opgenomen in de bodem, zonder dat deze in het riool verdwijnt. Bovendien is de bestrating opneembaar, waardoor deze in een later stadium ook circulair en herbruikbaar is.

2391-4faad41fd0a15b70e791e03e007d4190-kopieren

Geslaagd project met oog voor bewoners

Hans Oosterhoff, manager Woningbouw bij Jan Snel, is erg trots op het project: “Het is mooi dat wij zijn gekozen om dit project tot in de puntjes te realiseren. Onze oplossingen bieden iedere keer weer een toegevoegde waarde, maar in dit geval is het extra bijzonder. Op het terrein, tussen de drie woongebouwen, komt bijvoorbeeld ook een paviljoen met een ontmoetingsruimte. Dat draagt straks – samen met het ontwerp van de gebouwen – allemaal bij aan het gemeenschapsgevoel.”

Ronald Gouwerok, manager Vastgoed bij Centrada: “We zijn blij met dit woonproduct. Het is een mooie aanvulling op onze vastgoedportefeuille en voldoet geheel aan onze eisen. Het kan snel worden gerealiseerd, zodat de eerste bewoners eind dit jaar al kunnen inhuizen. En dat is fijn, omdat zij vaak met spoed op zoek zijn naar woonruimte.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details