Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Jan Snel realiseert in razendsnel tempo tijdelijke huisvesting voor Margrietschool

Jan Snel realiseert in razendsnel tempo tijdelijke huisvesting voor Margrietschool

Jan Snel heeft in een recordtempo een tijdelijk schoolgebouw voor de Margrietschool in Woerden gerealiseerd. Vanwege herstelwerkzaamheden aan het dak van de school, moest de basisschool met spoed op zoek naar een tijdelijke oplossing. Jan Snel schoot te hulp. Deze week nam de school het tijdelijke gebouw in gebruik.

Fonkelnieuw schoolgebouw
Het tijdelijke schoolgebouw is opgebouwd uit vijftig aaneengeschakelde units en biedt daarmee ruimte aan zes kleuter- en peutergroepen. Elk lokaal bestaat uit drie units en omvat een oppervlakte van 54m2. De noodvoorziening voldoet aan de meest actuele standaarden van het Programma van Eisen – Frisse Scholen. Dat wil zeggen dat er een gezond binnenmilieu is als het gaat om luchtkwaliteit, temperatuur, comfort, licht en geluid. Bovendien heeft de school een laag energieverbruik. Het tijdelijke gebouw doet daarmee niet onder voor een permanent schoolgebouw.

Modulair als snel én duurzaam antwoord
Door het modulaire bouwsysteem van Jan Snel kon de Montfoortse bouwer snel in actie komen. Binnen twee weken was de opdrachtverstrekking in orde, waarna de bouwers aan de slag konden. Het project is daarmee een mooi voorbeeld van de snelheid waarmee Jan Snel te werk gaat: in een week werd de grond bouwklaar gemaakt, daarna konden de units in een week worden geplaatst en afgewerkt. Dankzij deze werkwijze kon de Margrietschool binnen een maand tijd rekenen op een veilige en kwalitatieve oplossing.

Met modulaire systeembouw levert Jan Snel niet alleen een antwoord op de vraag naar snelle huisvesting, maar ook een duurzame oplossing. Het tijdelijke gebouw zal naar verwachting een jaar worden gebruikt, maar kan daarna elders worden hergebruikt. De units kunnen opnieuw worden ingezet als noodvoorziening of in een andere toepassing. Op die manier levert de modulaire oplossing een bijdrage aan de circulaire economie.

Marjan Tomassen, directeur van de Margrietschool, is blij met het snelle optreden van Jan Snel. “De realisatie van het schoolgebouw ging razendsnel! Doordat de units volledig geprepareerd werden aangeleverd, konden ze snel aan elkaar geschakeld worden. Daarmee zijn we erg geholpen.” Rob Derksen, projectleider bij Jan Snel, bevestigt dat de noodoplossing uitzonderlijk snel is gerealiseerd: “Doordat we altijd units op voorraad hebben, kunnen we erg snel schakelen. Met dit project hebben we bewezen scholen in een recordtempo te kunnen voorzien van huisvesting. We zijn erg trots op deze snelle werkwijze en onze succesvolle samenwerking. ”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details