Jan Bakker
01:49
01-02-2019

Jan Bakker | Hattemerbroek

Staal- en betonconstructie zijn bestand tegen agressieve stoffen

Jan Bakker gaat verhuizen van Oldebroek naar Hattemerbroek. Het bedrijf heeft 65.000 m² grond aangekocht voor de bouw van een grote opslaghal en een hoofdkantoor met allerlei faciliteiten voor het uitgebreide wagenpark. Zo komt er een garage, tankstation, bandencentrum en truckwasplaats.

Jan Bakker is sinds 1985 actief in de handel in fourages en mest. Daarnaast is het bedrijf actief in het transport van deze handelsgoederen, terwijl het daarnaast ook transporten in de wegenbouw verzorgt. Begin volgend jaar verhuist het bedrijf naar bedrijvenpark H2O in Hattemerbroek. De nieuwe bedrijfslocatie bevindt zich op een

Tekst: Liliane Verwoolde
Beeld: Prins Bouw
Projectinfo

W-, E- en beveiligingsinstallaties voor een veilig en duurzaam gebouw
Bij de bouw van het nieuwe onderkomen voor Jan Bakker Transport heeft Van Dalen Installatietechniek B.V. een breed takenpakket. Het bedrijf verzorgt de werktuigbouwkundige, elektrotechnische en beveiligingsinstallaties. Zo levert Van Dalen een belangrijk aandeel in de duurzaamheid van het pand.

Verwarming en koeling door middel van een warmtepompinstallatie, een afgiftesysteem met vloerverwarming in combinatie met een VRF-systeem, luchtbehandelingsinstallatie met WTW, ledverlichting met aanwezigheidssensoren, brandmeldinstallatie, toegangscontrole, camerabeveiliging en video-intercom. Het aantal installaties is groot en stuk voor stuk dragen zij hun steentje bij aan de veiligheid en duurzaamheid van het pand. “Wat deze opdracht bijzonder maakt, is het beveiligingsplatform”, vertelt Frank Oostewechel, projectleider van Van Dalen Installatietechniek B.V. “Alle installaties komen hier samen en kunnen vanaf dit dashboard in de gaten worden gehouden. Een groot gemak voor de beheerder van het pand.”

Jan Bakker

Bouwteam
Op dit moment treft Van Dalen Installatietechniek B.V. de voorbereidingen voor de installaties van het kantoorgebouw met achterliggende opslaghal. “We maken in de ruwbouw de doorvoeren voor luchtkanalen, kabelgoten, elektraleidingen, mantelbuizen voor smeerputten en water- en grondleidingen. Alle sparingen zijn voor het hele bouwteam uitgewerkt in BIM. Daar hebben we in de uitvoeringsfase veel voordeel bij. BIM is bij ons eigenlijk al niet meer weg te denken.” 

Ook voor de wasstraat en het bandenservicecentrum worden nu de leidingen in de grond gelegd. “Het werk loopt vlot. Als er al vertraging optreedt, dan is dat door vertraging in de levering van materialen. Ook het werken met een bouwteam bevalt. We merken dat dit steeds vaker gebeurt. Het voelt voor ons goed om vanaf het begin bij het werk betrokken te zijn. Door met iedereen aan tafel te zitten kunnen we onze kennis en kunde delen en deze integreren in de inbreng van andere partijen.”


Constructieve staalproducten voor nieuwe hoofdvestiging Jan Bakker
Op bedrijvenpark H2O te Hattemerbroek is een nieuwe hoofdvestiging voor Jan Bakker gerealiseerd met onder andere 6800 m¹ Multibeam-gordingen van Kingspan. De nieuwe hoofdvestiging gaat zoveel mogelijk alle bedrijfskernen huisvesten. Dit betekent dat onder meer kantoorpand, opslagloods, vrachtwagenstandplaatsen, tankstation, weegbrug, bandenservice en werkplaats naar de nieuwe locatie zullen worden verplaatst. Voor de zout-opslaghal heeft Kingspan haar XP-Coating toegepast. Deze biedt een betere bescherming tegen corrosie dan standaard Sendzimir verzinkt staal.

Jan Bakker

Multibeam-gordingen.

Jan Bakker

Stedenbouw partners

Goede Doelen LoterijenNew West