Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
J.P. van Eesteren voltooit renovatie monumentaal winkelpand JD Sports aan De Lijnbaan Rotterdam

J.P. van Eesteren voltooit renovatie monumentaal winkelpand JD Sports aan De Lijnbaan Rotterdam

Afdeling Verbouw, Onderhoud en Renovatie bouwt sterk portfolio op in winkelrenovaties

Gelijktijdig met de grondige renovatie van winkelstraat De Lijnbaan in Rotterdam onderging ook het pand van sportwinkel JD Sports aan de Lijnbaan een transformatie. TBI-onderneming J.P van Eesteren — meer specifiek de afdeling Verbouw, Onderhoud en Renovatie (VOR) — vernieuwde het pand volledig aan zowel de buiten- als de binnenkant. Opvallend detail is daarbij de gevel, waarin opnieuw een kunstwerk van glas appliqué komt, een halfdoorzichtig paneel met achtergrondverlichting. De techniek is gebaseerd op de historische afbeeldingen van Lijnbaan 91.

J.P. van Eesteren voltooit renovatie monumentaal winkelpand JD Sports aan De Lijnbaan Rotterdam

JD Sports kreeg onder meer een nieuwe transparante winkelpui. Op de twee verdiepingen die het pand — naast een kelderverdieping — telt, kwamen stalen puien met Ekosiet gevelelementen met de originele uitstraling. Binnen zijn entresolvloeren verwijderd en is de eerste verdiepingsvloer uitgebreid om drie gelijke vloeren te maken. In totaal heeft de winkel nu 1542 m2 oppervlak. In het midden zijn twee roltrappen aangebracht die bovenaan aansluiten op een nieuwe glazen vloer. De achtergevel kreeg ook een nieuw vluchttrappenhuis en de originele expeditiedeuren zijn opnieuw in gebruik gesteld. In lijn met het herstel van het oorspronkelijke uiterlijk is alle niet-monumentale afwerking verwijderd.

Omgevingsbewust

Bouwen in een drukke winkelstraat vraagt om een omgevingsbewuste aanpak. Bij de werkzaamheden werd rekening gehouden met openingstijden van omliggende winkels. Ook werd er geluidsarm constructief gesloopt. Daarnaast was er op de bouwplaats nauwelijks ruimte voor opslag van materialen, dus was het nodig om materialen just-in-time aan te voeren.

Winkelexpertise

De renovatie van JD Sports valt samen met een groot renovatieproject van De Lijnbaan. Deze winkelstraat is sinds 2010 een Rijksmonument en wordt in oude glorie hersteld; met moderne faciliteiten gevat in een monumentaal uiterlijk. In totaal vernieuwt J.P. van Eesteren in verschillende fasen 878 m2 aan luifels. Ook heeft J.P. van Eesteren, behalve het pand van JD Sports, een aantal andere winkelpanden verbouwd. De afdeling VOR van J.P. van Eesteren heeft inmiddels een sterk portfolio opgebouwd in de bouw en renovatie van winkelcentra en afzonderlijke winkelpanden van uiteenlopend formaat door heel Nederland.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details