Vening Meineszgebouw-C
01:46
19-12-2018

J.P. van Eesteren start duurzame verbouwing van Vening Meineszgebouw-C in Utrecht

Uitbreiding Verbouw, Onderhoud en Renovatie activiteiten J.P. van Eesteren in regio Utrecht

De afdeling Verbouw, Onderhoud en Renovatie (VOR) van J.P. van Eesteren start nog dit jaar met de ingrijpende verbouwing van het Vening Meineszgebouw-C op het Utrecht Science Park (tot voor kort ‘De Uithof’). Opdrachtgever Universiteit Utrecht wil het pand van circa 10.000 m2 moderniseren en verduurzamen. Binnen de verbouwing is er veel aandacht voor circulariteit. Zo wordt een groot aantal binnenwanden en plafonds hergebruikt en wordt een deel van de gevel opgewaardeerd zodat er geen aanvullende koeling meer nodig is in het pand.

Tijdens de verbouwing blijft de begane grond van het gebouw in gebruik, waardoor J.P. van Eesteren in het verbouwingsjaar in meerdere fases door het pand heen zal werken. In de eerste fase levert de bouwer de eerste verdieping op, vervolgens wordt doorgewerkt op de begane grond en op de tweede verdieping. Na de oplevering van de eerste verdieping zal huurder TNO beginnen met de inrichting.

Duurzame verbouwing
J.P. van Eesteren streeft met de verbouwing voor het pand de BREEAM-In-Use certificering niveau Excellent te halen. BREEAM-In-Use is een instrument waarmee de duurzaamheidprestatie van een bestaand gebouw kan worden gemonitord. De eisen van dit certificaat zijn voor bestaande gebouwen ietwat aangepast ten opzichte van het reguliere BREEAM-certificaat.

De geplande oplevering van het verbouwde Vening Meineszgebouw-C is in oktober 2019. Kennisonderneming TNO en de Universiteit Utrecht kunnen op deze manier rond eind 2019 hun intrek nemen.

J.P. van Eesteren in regio Utrecht
Het Vening Meineszgebouw is niet het eerste gebouw van de Universiteit Utrecht dat J.P. van Eesteren verbouwt. Eerder renoveerde het bedrijf onder andere het Langeveldgebouw en het Sjoerd Groenmangebouw en voerde het voor de faculteit Diergeneeskunde diverse verbouwingen uit. Daarnaast renoveerde de afdeling VOR van J.P. van Eesteren een paar jaar geleden de monumentale Spinoza Hall van de universiteit.

J.P. van Eesteren is ook actief op andere plekken in de regio Utrecht. Bijvoorbeeld het nieuwbouwproject De Wij in de wijk Welgelegen met 97 nieuwbouwhuizen en de verbouw en renovatie van het Centraalbureau voor Schimmelcultures (CBS) in Utrecht, in opdracht van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen (KNAW). Ook was J.P. van Eesteren verantwoordelijk voor de renovatie van het monumentale pand van het Christelijk Lyceum Zeist en de recente verbouwing van de meldkamer van het UMC.

J.P. van Eesteren gaat haar Verbouw, Onderhoud en Renovatie-activiteiten in de regio Utrecht verder uitbreiden via de nieuwe VOR-vestiging in Houten.

Over J.P. van Eesteren
TBI-onderneming J.P. van Eesteren is een landelijk opererende utiliteitsbouwer. De projectportefeuille omvat een mix van nieuwbouw en herbestemming, verduurzaming en planmatig onderhoud van bestaand vastgoed. Met vestigingen in Gouda en Amsterdam ontwerpt, realiseert en onderhoudt J.P. van Eesteren technisch en organisatorisch complexe projecten; projecten met een hoog ‘bouw IQ’. J.P. van Eesteren staat voor: gebouwen slimmer maken.

TBI is een groep van ondernemingen die met elkaar en met hun klanten en partners de leefomgeving van de toekomst maken. Bij de TBI-ondernemingen werken mensen die zich onderscheiden door technisch vakmanschap, ondernemerschap, innovatiekracht en samenwerking op het gebied van Techniek, Bouw en Infra. Gezamenlijk realiseerden de TBI-ondernemingen in 2017 een omzet van € 1.710 miljoen.

www.jpvaneesteren.nl
www.tbi.nl

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Stedenbouw partners

HertmebrinkChange=