Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Isolatie en afbouw van vijfhonderd huurwoningen
ACN Totale Afbouw verzorgt de gevelisolatie en afbouw bij de renovatie van vijfhonderd huurwoningen.

Isolatie en afbouw van vijfhonderd huurwoningen

Voorzetwanden en plafonds

ACN Totale Afbouw verzorgt de gevelisolatie en afbouw bij de renovatie van vijfhonderd huurwoningen van woningcorporatie Portaal in de Bloemenbuurt in Utrecht. De woningen stammen uit de jaren dertig en worden gerenoveerd in drie fases. Een flink project, waaraan het afbouwbedrijf inmiddels al zo’n vier jaar werkt. Maar het eind is in zicht: de laatste woningen zijn voor de bouwvak gereed.

De renovatie vindt plaats in bewoonde staat, vertelt projectleider Thomas Jacobsen van ACN Totale Afbouw. “Hoofdaannemer Vios vroeg ons om vanaf het begin mee te denken over hoe we dit zo efficiënt mogelijk konden uitvoeren. Wij verzorgen bij dit project de na-isolatie van de gevels door voorzetwanden te plaatsen in de woningen bij de voor- en achtergevel. Daarnaast vervangen we eventuele zachtboardplafonds door gips. In eerste instantie zouden we de gipsplaten mechanisch aan de wanden bevestigen, maar daar bleek nog asbest in te zitten. Daarom zijn we overgestapt op voorzetwanden.” ACN Totale Afbouw werkt de wanden daarna volledig af: van afsmeren en sauzen van wanden tot het plaatsen van vensterbanken en plinten. 

Werkzaamheden in een ‘treintje’

Om het hele renovatieproject zo soepel mogelijk te laten verlopen, is er een ‘treintje’ gemaakt van de verschillende werkzaamheden. Voor het afbouwbedrijf betekent dit dat de bewoners zelf zorgen dat de gevel anderhalve meter vrij is, de aannemer dekt de spullen in de woning af en dan kan de afbouw van start. “Dat doen we in drie woningen tegelijk. De ene dag de voorgevels en de dag erna de achtergevels op de benedenverdieping en vervolgens op de bovenverdieping de voor- en achtergevel. In totaal zijn we zo per woning twee weken bezig.”

Er lopen momenteel zo’n tien mensen van ACN dagelijks rond op de bouwplaats. Na vier jaar op dit project, loopt het werk bijna vanzelf, vertelt Jacobsen. “Vooral bij de laatste woningen. Je weet precies wat je allemaal kunt tegenkomen en hebt daar dus ook al een oplossing voor bedacht. En eigenlijk is het hele project wel vrij goed verlopen. Vios is een vaste opdrachtgever van ons, dus dat werkt fijn samen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details