Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Interzorg, Assen | Meebouwen aan beter welzijn

Interzorg, Assen | Meebouwen aan beter welzijn

Volgend voorjaar nemen de medewerkers van Interzorg hun intrek in hun nieuwe servicecentrum, op het Messchenveld in Assen. Vanuit dit warme en stijlvolle gebouw, ontworpen en turnkey gebouwd door Hercuton, organiseren zij straks onderscheidende facilitaire diensten.

Interzorg biedt op negen woonlocaties in Drenthe verschillende vormen van zorg, behandeling, service en wonen. In het nieuwe servicecentrum brengt Interzorg de facilitaire diensten van al deze locaties samen onder één dak. Het gebouw biedt ruimte aan kantoren, maar ook aan een professionele keuken waar gezonde, lekkere maaltijden bereid worden voor de bewoners. Tevens komen er een hightech wasserij, een restaurant, vergaderzalen, een expeditieruimte en een laad- en loskuil. “Dankzij het servicecentrum kunnen de medewerkers van de woonlocaties zich volledig richten op hun zorgtaken”, zegt commercieel manager Kim van der Togt van Hercuton. “Daarmee vergroot Interzorg het welzijn van de cliënt. Ik vind het mooi dat wij daar aan mee mogen bouwen.”

De wanden van het pand zijn goed geïsoleerd.

 

Bouwteam

Van der Togt vervolgt: “Wij zijn vanaf de eerste schets tot aan de sleutelklare oplevering bij de nieuwbouw van Interzorg betrokken. DuurzaamWonen, de ontwikkelaar, benaderde ons in het voorjaar van 2017 voor het ontwerp en de turnkey bouw van het gebouw. Zij waren gecharmeerd van onze panden en geloofden in ons prefab betonnen bouwconcept. Niet lang daarna werden we aan het bouwteam toegevoegd. Samen met DuurzaamWonen, Interzorg en de partijen voor onder andere de keuken en wasserij werkten we het project verder uit.”

Duurzaam ontwerp

De nieuwbouw past binnen de visie van DuurzaamWonen om duurzaam vastgoed te ontwikkelen en voldoet volledig aan de duurzaamheidswensen van Interzorg. De wanden en vloeren van het pand zijn goed geïsoleerd en het dak wordt volledig voorzien van zonnepanelen. In de keuken en wasserij zijn diverse duurzaamheidsmaatregelen getroffen, waaronder waterbesparende voorzieningen. “Het duurzame karakter van het gebouw komt fraai terug in het ontwerp”, zegt Van der Togt. “Door de combinatie van beton, staal, hout en metselwerk heeft het gebouw een solide en tegelijkertijd warme uitstraling.”

Montage van de prefab elementen.

 

Cluster Bedrijfshuisvesting

“Voor dit soort hybride projecten is Hercuton de aangewezen partij”, gaat Van der Togt verder. “Als onderdeel van het Cluster Bedrijfshuisvesting van de Janssen De Jong Groep hebben wij nauwe banden met diverse andere bouwspecialisten. Zo werken we op dit project samen met Remco Ruimtebouw en pvvT. Zij zijn gespecialiseerd in respectievelijk staalbouw en afbouw. Met elkaar bieden we een efficiënte en hoogwaardige oplossing voor het bedrijfshuisvestingsvraagstuk van Interzorg.”

Fijne samenwerking

In mei dit jaar startte Hercuton met de grondwerkzaamheden. De ruwbouw van het betonnen skelet verliep als een trein, wat grotendeels te danken is aan de conceptmatige bouwwijze van Hercuton. Van der Togt licht toe: “Wij bouwen met prefab elementen: kant-en-klare onderdelen die onder geconditioneerde omstandigheden in de fabriek worden vervaardigd en op de dag nauwkeurig op de bouw worden geleverd. De bouw zelf is dan alleen nog een kwestie van monteren.” Inmiddels is het pand geheel wind- en waterdicht en zijn de betonvloeren gestort. De installatie van de wasserij gaat van start, evenals de afbouwwerkzaamheden. “In het tweede kwartaal van 2020 leveren we het nieuwe servicecentrum sleutelklaar op”, zegt Van der Togt, die zeer te spreken is over het project. “De samenwerking met alle betrokkenen verloopt erg prettig.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details