Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Intern transport grootste uitdaging voor afbouwer
Het was een flink project voor Stam Montagebouw.

Intern transport grootste uitdaging voor afbouwer

Vloeren, binnenwanden en plafonds

Alle droge afwerkvloeren, metalstudwanden en plafonds voor het project De Meester werden geleverd en geplaatst door Stam Montagebouw. Projectleider Jos van der Waal: “Het is een indrukwekkend en groot pand met een flinke geschiedenis. Dat maakt het heel leuk om aan te mogen werken.”

Stam Montagebouw is gespecialiseerd in droge afbouw, zoals droge afwerkvloeren, metalstudwanden en -plafonds en systeemplafonds. Oprichter Marco Stam startte 24 jaar geleden met het bedrijf, dat inmiddels zeven mensen op kantoor heeft en over een groot aantal monteurs beschikt. Van der Waal: “We hebben dagelijks zo’n zestig monteurs aan de slag en daarnaast nog een poule van vijftig tot zestig monteurs die we in drukke periodes extra kunnen inzetten.”


Bij De Meester startte Stam Montagebouw in november 2021 en het project wordt in het eerste kwartaal van 2023 afgerond. “Het was een groot project voor ons. Tijdens de drukste periode waren er maandenlang zo’n 35 tot veertig mensen voor ons aan het werk. We werkten al vaker samen met de ToekomstGroep en dankzij de prettige samenwerking zitten er nog meer projecten aan te komen.”

Vrachtwagens vol 

Aan prijsstijgingen ontkomt niemand meer, maar leveringsproblemen wist het bedrijf bij dit project te voorkomen. “We hebben een paar keer een flinke voorraad aangelegd, zodat het werk geen vertraging opliep. Zo lieten we bijvoorbeeld vrachtwagens vol isolatiematerialen komen. Alle wanden en plafonds zijn bij dit project namelijk voorzien van diverse soorten isolatie.”

De grootste uitdaging zat voor de afbouwer in het interne transport. “Transport is bij ons werk altijd lastig, omdat we grote en zware materialen gebruiken. Daarom bekijken we altijd vooraf wat de beste manier is. In dit geval is er een gat in het dak gemaakt, zodat we daar de platen met de torenkraan van de ToekomstGroep naar binnen konden takelen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details