Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Intergas | Coevorden

Intergas | Coevorden

Uitbreiding Intergas Verwarming: restwarmte testproces ketels wordt hergebruikt

Wanneer bedrijven zelf een pand ontwikkelen, hebben ze niet zelden een duidelijke visie, en kiezen ze uitvoerende partners die bij hun filosofie passen. Intergas Verwarming in Coevorden wilde in principe een conventioneel productiepand, liet Nieuwenhuis Bouwbedrijf een turnkey project realiseren en het werd iets bijzonders: een vestiging met productie in het zicht van de passant, en met een aantal innovatieve esthetische en energetische foefjes.

Algemeen directeur Jacob Kolk van Nieuwenhuis Bouwbedrijf legt uit hoe dit tot stand kwam. “Wij bouwen meestal ‘Design & Build’, waarbij wij – van ontwerp tot inrichting, liefst zoveel mogelijk in eigen hand houden. Die filosofie heeft Intergas Verwarming ook. Wij weten dat MKB-bedrijven – onze belangrijkste doelgroep, veel uit handen geven als het gaat om vastgoedontwikkeling, dus in advies en begeleiding tonen wij veel toegevoegde waarde.” De relaties die hieruit voortkomen, zijn op menselijk vlak goed en inhoudelijk van aard: je ontwikkelt samen, zegt Kolk vanuit Rijssen. “Eigenlijk is het logisch: wij hebben van oudsher constructief tekenaars in huis en houden de ontwikkelingen op het gebied van brandveiligheid en duurzaamheid goed bij. Die vastgoedkennis kan een bouwend MKB-bedrijf goed gebruiken, merken wij.”

Sterk groeiend bedrijf
In het geval van Intergas Verwarming (productie: 500.000 cv-ketels per jaar en sterk groeiend) ging het om een productiehal met laaddocks, auditorium en presentatieruimte (13.000 m²), aansluitend op de enkele jaren eerder gerealiseerde vestiging op bedrijventerrein Europark. “Toentertijd hebben wij in samenwerking met architect Hans Vesseur het ontwerp gemaakt, en deze samenwerking is nu doorgezet in het tweede gebouw. Het nieuwe pand is voorzien van een hoogwaardige supervlakke gestorte betonnen vloer en prefab plinten van circa 1 meter hoogte. Hierdoor kon aan de voorzijde een esthetisch hoogwaardige entree worden gemaakt, die met treden is afgewerkt. De staalconstructie is in het zicht gelaten en afgewerkt met sandwichpanelen in de huisstijl van Intergas Verwarming. Aan de entreezijde is de gevel enigszins teruggelegd vanaf de dakrand en grotendeels transparant uitgevoerd met structureel glas, waardoor de productie van cv-ketels deels in het zicht plaatsvindt.”

Intergas Verwarming

Prominente presentatieruimte op poten markeert de uitgebreide vestiging.


Kernkwaliteiten
Waar nodig is de tachtig meter brede glazen pui voorzien van aluminium lamellen, uit het oogpunt van zonwering. Een aparte vleugel op poten herbergt een presentatieruimte met dubbelhoge plafonds. Het is een pand met uitstraling geworden. En een energetisch slim gebouw, vervolgt Kolk. “Uiteraard wil een producent van cv-ketels een volledige gasaansluiting, maar in de ventilatie en koeling wordt gebruik gemaakt van warmteterugwinning. Tevens ziet Intergas een toekomst in biogas-gestookte ketels als hybride systemen. Dit wordt al in praktijk gebracht, door het gebruiken van restwarmte afkomstig uit het proefdraaien van de ketels in de laagtemperatuur-vloerverwarming. Het pand is in november turnkey door ons opgeleverd, inclusief afbouw en vloerbedekking. Hiermee hebben we bewezen dat je met een dienstverlenende houding, vanuit de eigen kernkwaliteiten en op basis van goede relaties iets bijzonders kunt neerzetten.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details