Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Integrale samenwerking op het gebied van luchttechniek

Integrale samenwerking op het gebied van luchttechniek

Valley Amsterdam bestaat uit een meerdere verdiepingen hoge plint met daarop drie torens. Vanuit een technische ruimte onderin vertakken de luchtkanalen zich als aderen door het gebouw, tot in de afzonderlijke ruimten van de appartementen. De complete luchttechnische installaties in de parkeergarage, kantoren en appartementen van het imposante mixed-use gebouw zijn geleverd en gemonteerd door Nijburg Klimaattechniek, in hechte samenwerking met installateur en opdrachtgever Bosman Bedrijven. 

Het productievolume van Nijburg Klimaattechniek omvat circa 10.000 m² rechthoekig kanalenwerk, 7.000 m¹ instortkanalenwerk en 8.000 m¹ rond kanalenwerk. De sendzimir-verzinkte plaatstalen kanalen worden geleverd inclusief appendages en in verschillende bouwsituaties, wat van de leverancier een allround betrokkenheid vraagt, aldus verkoopmanager Paul de Laak. “In dit project is gestuurd op kwaliteit, onder meer met een doelstelling BREEAM ‘Excellent’, en er wordt gebouwd op een postzegel. Ten eerste moet je een goed team vormen met de installateur, zowel in engineering als montage.”

Prefab

Dat vraagt partijen die geselecteerd zijn op basis van expertise, bekend zijn met BIM en integraal kunnen samenwerken. De Laak: “Voor Valley hebben wij in verband met duurzaamheidseisen en comfort bijvoorbeeld uitvoerig gekeken naar de juiste luchtsnelheden. Veel onderdelen zijn geprefabriceerd in verband met de montagelogistiek, zoals T-stukken en bochten. En appendages zoals geluiddempers, brandkleppen en roosters worden in de eigen fabriek geproduceerd en in afgestemde batches als pakket geleverd. Hiertoe beschikken wij over een materialenbibliotheek waarin de aan te leveren vormstukken met de juiste appendages staan beschreven.”

Instortkanalen

Om een voorbeeld te geven van het belang van deze intensieve betrokkenheid: een deel van de kanalen is ingestort in de verdiepingsvloeren van de appartementen. “Dat betekent dat je in de cascobouwlogistiek meedraait en er qua montage een 100% match moet zijn. Nijburg Klimaattechniek is dus niet alleen producent en leverancier. Deze vorm van integrale samenwerking heeft met Bosman Bedrijven al tot meerdere succesvol uitgevoerde projecten geleid.” De controle op product- en montagekwaliteit wordt uitgevoerd door TüV Rheinland Nederland, waarmee Nijburg Klimaattechniek voldoet aan de montagevoorschriften van branche-organisatie Luka.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details