Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Integraal samenwerken aan installaties en sanitair’
Met Castalia en Kalliope is Amersfoort twee aantrekkelijke woontorens rijker.

‘Integraal samenwerken aan installaties en sanitair’

Verschillende bedrijfsonderdelen van Van der Sluis werken mee aan het project. Zo legt Van der Sluis Utiliteit het vijfpijps distributiesysteem voor verwarming en koeling aan. Van der Sluis Woningbouw en Versan Adviescentrum zorgen voor de aansluiting van de installaties in de woning, het tegelwerk en het sanitair. “Doordat we allemaal tot hetzelfde bedrijf behoren, kunnen we de werkzaamheden integraal op elkaar afstemmen”, zegt Pascal Kemerink, teamleider projecten bij Van der Sluis Utiliteit. “Bovendien zijn de lijnen kort. We kunnen onderling snel schakelen. Dat is prettig voor onze opdrachtgevers Vaanster en Koopmans, die we op deze manier ontzorgen.”

Vijfpijps distributiesysteem voor verwarming en koeling.

Optimaliseren, afstemmen, realiseren

Vaanster benaderde Van der Sluis in 2019 om het distributiesysteem voor de verwarming en koeling op te tuigen. De engineers keken en rekenden het installatieontwerp na en voerden enkele optimalisaties door. In de parkeergarage zijn bijvoorbeeld de ophanging van het W- en E-tracé gecombineerd. Ook droeg Van der Sluis bij aan het BIM-proces, waarin alle disciplines op elkaar werden afgestemd. Eventuele clashes werden al in een vroeg stadium opgelost. Kemerink: “De warmte en koude worden opgewekt door open bronnen in de bodem. Wij zorgen ervoor dat die warmte en koude bij de bewoners in de appartementen komt. Vanuit de technische ruimte leggen we de transportleidingen aan voor lage temperatuur verwarming, hoge temperatuur verwarming en hoge temperatuur koeling. De leidingen voor hoge temperatuur verwarming sluiten we in de appartementen aan op de afleversets voor warmwaterbereiding. De overige leidingen voorzien we van afsluiters. Ook leveren en monteren we de warmte- en koudebemetering.”

Trots

Op het moment van schrijven wordt de laatste hand gelegd aan de installatietechnische werkzaamheden in Castalia en Kalliope. Van der Sluis is trots op het resultaat. Met de integrale samenwerking heeft het bedrijf zijn kracht getoond. Het grootste compliment gaat uit naar de monteurs. Zij hebben met elkaar een knap staaltje installatiewerk geleverd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details