Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Installaties voor het hoogst haalbare BREEAM-certificaat
‘We leverden installaties voor het hoogst haalbare BREEAM-certificaat!’

Installaties voor het hoogst haalbare BREEAM-certificaat

Energieverbruik, duurzaamheid en milieu continu onder het vergrootglas

Van den Biggelaar Installatietechniek leverde voor V8 het totale pakket aan werktuigbouwkundige installaties. Een forse uitdaging. Het project was omvangrijk, de tijdsdruk was groot en de lat voor kwaliteit lag hoog. Het BREEAM-certificaat ‘Outstanding’ vereist immers het hoogst haalbare van installaties. Energieverbruik, duurzaamheid en impact op het milieu liggen continu onder het vergrootglas.

Nog even en de installaties zijn aan het oog onttrokken.

Om aan al deze eisen te voldoen, besteedde Van den Biggelaar Installatietechniek veel aandacht aan de voorbereiding. De engineers werkten het totale project uit in 3D en na goedkeuring van de opdrachtgever werden de installaties zoveel mogelijk in de eigen productiehal geprefabriceerd. Van hieruit werden ze just-in-time aangeleverd bij de installateurs die op locatie aanwezig waren. “We hebben veel ervaring in gelijkwaardige projecten”, vertelt Joost van den Biggelaar, directeur van Van den Biggelaar Installatietechniek. “Maar een project van deze omvang – 60.000 m2 – was voor ons de eerste keer.”

Betrouwbare partijen

De zorgvuldige voorbereiding wierp zijn vruchten af. Het werk liep als een trein en kon naar volle tevredenheid van opdrachtgever en gebruiker worden opgeleverd. “We hadden alles tijdig ingekocht”, vertelt projectleider Wim Mouwen. “Als installatiebedrijf met veertig jaar ervaring zijn we omringd door vaste, betrouwbare partners en leveranciers. Die doen hun best voor je. Hierdoor hebben we nauwelijks last gehad van leverproblemen. Ook het feit dat we een familiebedrijf zijn, doet hier goed aan. Iedereen is bereid om een stapje extra te zetten.”

Onderdeel waren de sanitaire installaties.

Het hoogst haalbare

Van den Biggelaar realiseerde de complete hemelwaterafvoer, de waterinstallatie inclusief een grijswatersysteem voor hergebruik van hemelwater, de sanitaire installaties, de ventilatie met warmteterugwinning en het volledige klimaatbeheerssysteem. “Dit project heeft ons veel gebracht”, erkent Van den Biggelaar ruiterlijk. “Omdat alles op het hoogst mogelijke level moest worden gerealiseerd, konden we er veel van leren. We hebben de installaties geleverd en ruimschoots voldaan aan het hoogst haalbare duurzaamheidscertificaat!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details