Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Installaties met impact
Het nieuwe distributiecentrum van PLUS in Deventer.

Installaties met impact

Compleet pakket aan technische installaties

Voor het nieuwe distributiecentrum van PLUS in Deventer levert Van Hees de elektrotechnische installaties en verlichting. Gedurende het voortraject is ook het totale pakket van specifieke PLUS-wensen uitgewerkt. “De huurderswensen zijn bij het ene project wat groter dan bij het andere”, vertelt John van Eck, manager projecten, service en onderhoud bij Van Hees.

Zo vraagt het bedrijf om laadvoorzieningen voor elektrische auto’s en fietsen en de benodigde aansluitingen voor de koelinstallatie, W-installatie en sprinklerinstallatie. De finishing touch is het aanleggen van een camerabeveiligingssysteem, toegangscontrole, een geluidsinstallatie voor muziek en omroep en een volledige data-installatie. Alles bij elkaar een enorm project, omdat de totale ruimte zo’n 77.000 vierkante meter groot is.

Vijf trafo’s

De grootte van het distributiecentrum maakte het project extra interessant voor Van Hees Elektrotechniek. Van Eck: “Een deel van de gekoelde hal is twintig meter hoog. Er worden vijf trafo’s geplaatst om voor voldoende vermogen te zorgen. Dat komt niet heel vaak voor. De grote afstanden vragen om een iets andere voorbereiding en planning. Het pand is namelijk 370 meter breed. Maar groot of klein: alles staat of valt met de goede voorbereiding, samenwerking en het juiste materieel. Een perfecte samenwerking met de andere partijen staat daarbij garant voor het BREEAM ‘Excellent’-certificaat.“

De hoofdverdeelkast.

Samenwerken

Het team dat dit distributiecentrum realiseert, heeft al vaker samengewerkt en dat geeft voordelen. “We werken aan dit project samen met meerdere partijen die elkaar al langer kennen. We weten precies wat we aan elkaar hebben en kunnen goed met elkaar overweg. Omdat het pand grotendeels gekoeld is, vergt dat een goede afstemming voor wat betreft de installaties.”

Op dit moment is het elektrotechnisch installatiebedrijf volop aan het werk op de bouwplaats in Deventer. In de aanloopfase met een man of tien en in de drukste periodes wel met dertig tot veertig man tegelijk. De werkzaamheden verlopen voorspoedig en ook de materiaallevering loopt zoals gepland. “De afgelopen twee jaar heeft iedereen door corona en de situatie in Oekraïne wel geleerd om op tijd te bestellen. Gelukkig is de markt inmiddels ook weer wat rustiger.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details