Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Installaties boven normering voor DC Welkoop

Installaties boven normering voor DC Welkoop

“Met uitzondering van de sprinklers en brandbeveiliging verzorgen wij alle E-, W- en S-installaties, inclusief de terreinverlichting”, vertelt projectleider Frank Oostewechel. 

DC Welkoop is een all-electric gebouw met een uitgebreide klimatisering, wat vraagt om een totaalinstallateur als aanspreekpunt. Betrokken bij de engineering vanaf het ontwerp, is Van Dalen Installatietechniek in staat de opdrachtgever een geoptimaliseerd gebouw voor te leggen. Oostewechel: “Dit is misschien qua gebruik een redelijk traditioneel DC, maar zeker niet qua niveau van installaties. Zo is het DC uitgerust met verlichting boven normering en inclusief aanwezigheidsdetectie, lucht-warmtepompen gecombineerd met een VRF-systeem voor de luchtbehandeling en vloerverwarming ten behoeve van de klimatisering van het warehouse. Het sanitair is uitgerust met handsfree kranen en de kantoorruimte is voorzien van ruim gedimensioneerde luchtkanalen. Wij verzorgen verder alle elektra, databekabeling, inbraakbeveiliging, CCTV en toegangscontrolesystemen. Op het terrein leveren wij bovendien de verlichtingsmasten. Voor elke ruimte is maatwerk geleverd. De ruime dimensionering van de luchtkanalen hebben wij bijvoorbeeld zonder bouwkundige wijzigingen kunnen inpassen.”

Het project was best uitdagend, zeker gezien de korte bouwtijd, vervolgt Oostewechel. “Wij zijn begin dit jaar gestart en begin oktober is het DC casco opgeleverd. Gezien de complexiteit van dergelijke projecten onder BREEAM ‘Very Good’ is het belangrijk vroeg aan tafel te zitten in de ontwerpfase, in goede samenwerking met de opdrachtgever.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details