Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Installatie machinepark voor Center of Expertise Eriks Kunststoffen

Installatie machinepark voor Center of Expertise Eriks Kunststoffen

Van Hees Elektrotechniek heeft gezorgd voor de elektrotechnische installatie in het Center of Expertise van Eriks. Hierbij nam het Tilburgse bedrijf ook de aansluiting van het volledige machinepark mee, inclusief de zware machines.

Het nieuw gebouwde bedrijfspand in Ede is eigendom van HVBM Vastgoed; het industriële bedrijf Eriks betrekt het gebouw als huurder. “In de meeste projecten zorgen we alleen voor de standaard aansluitingen. In dit geval vroeg Eriks of we ook voor de aansluitingen van het volledige machinepark wilden zorgen”, vertelt projectmanager John van Eck van Van Hees Elektrotechniek. “We hebben van tevoren de verschillende vermogens voor de te plaatsen machines vastgesteld en voor de daarbijhorende voedingen gezorgd.”

Daarbovenop kreeg de Tilburgse installateur de harde wens om de installaties uiterlijk 15 mei op te leveren. “We zijn in september/oktober 2019 begonnen, dus dat betekende een relatief korte bouwtijd. Op 16 mei is Eriks met de verhuizing gestart.” Volgens Van Eck gebeurt dit wel vaker. “Met name bij productiehallen houden we rekening met een strakke planning. We moeten snel kunnen bouwen, in verband met de investering van de vastgoedpartij.”

Duurzaamheid

Van Hees heeft voor de volledige elektrotechnische installatie gezorgd, van de verlichting tot de voeding en databekabeling. Aangezien duurzaamheid hoog in het vaandel stond – het gebouw is opgeleverd met het duurzaamheidscertificaat BREEAM ‘Very Good’ – werd Van Eck hier als BREEAM-expert in nauw overleg bij betrokken. “Het plan is om het pand te voorzien van zonnepanelen. Hierover beschikt het nog niet, de subsidieaanvraag moet nog worden goedgekeurd. Om het gewenste duurzaamheidsniveau te halen, hebben we gekozen voor sensoren op de verlichting in de productiehallen en in de kantoren.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details