Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Innoveren is een must: óók als het om glassystemen gaat
Dankzij de volglazen wanden en deuren blijven daglichttoetreding, optimale zichtlijnen en onderlinge interactie behouden, terwijl geluidsoverlast niet meer aan de orde is.

Innoveren is een must: óók als het om glassystemen gaat

Stilstand is achteruitgang. Deze uitdrukking is absoluut van toepassing voor Interior Glassolutions B.V. De Veenendaalse specialist in glassystemen voor interieurtoepassingen innoveert haar producten continu, met aandacht voor een comfortabele, veilige én gezonde (WELL) werkomgeving. Op dit moment worden bijvoorbeeld optimalisaties doorgevoerd in geluidsisolatie, rookwerendheid én duurzaamheid, waarmee de glassystemen naar een nóg hoger niveau worden getild.

Het werken in een open kantoortuin heeft ogenschijnlijk veel voordelen: daglicht stroomt maximaal naar binnen, medewerkers kunnen makkelijk en snel contact maken met collega’s en vierkante meters worden optimaal benut. Toch is er ook een keerzijde, weet Geurt Roelofsen, directeur van Interior Glassolutions B.V. “In een kantoortuin is vaak sprake van (te)veel geluid. Onder andere uit onderzoek van PanelWizard onder 1.000 respondenten blijkt dat twee derde (!) van de medewerkers in een open kantoortuin meerdere keren per dag wordt afgeleid door omgevingsgeluiden. Vooral bellende (75%) en pratende collega’s (72%), rinkelende telefoons (66%) en geluid van afgespeelde video’s (54%) worden als zeer storend ervaren. De gevolgen zijn concentratieproblemen (51%), een onrustig gevoel (34%) en vermoeidheid (27%). Onze glassystemen gaan hiermee de strijd aan. Dankzij onze volglazen wanden en deuren blijven daglichttoetreding, optimale zichtlijnen en onderlinge interactie behouden, terwijl geluidsoverlast niet meer aan de orde is. Belangrijk is bovendien dat onze systemen bijdragen aan een gezonde, (corona)veilige én hygiënische werkomgeving. Alle glassystemen kunnen eenvoudig worden gereinigd. Ook bij het gebruik van akoestische of gekleurde folies en/of geëmailleerd glas.”

Geluidsisolatie tot 60 dB

Met de volglazen wanden van Interior Glassolutions B.V. kan met gemak een geluidsisolatie (Rw) tot 60 dB worden behaald, benadrukt Roelofsen. “Hiermee zitten we aan het maximum van wat op dit moment technisch haalbaar is. Qua deuren echter zijn nog wel verbeteringen mogelijk. Onze deuren beschikken over een maximale Rw van 50 dB; een waarde die we voor het eind van dit jaar nog willen verhogen richting de 60 dB. Hiervoor werken we nauw samen met ingenieursbureau​​​​ Peutz. In het onafhankelijke akoestische laboratorium van Peutz zijn inmiddels diverse tests uitgevoerd, om kleine isolatiegebreken/luchtlekkages bloot te leggen. Op basis hiervan worden de laatste zwakke plekken doeltreffend afgedicht.”

Interior Glassolutions B.V. innoveert haar producten continu, met aandacht voor een comfortabele, veilige én gezonde (WELL) werkomgeving. (Beeld: Rene de Wit)

Optimale rookwerendheid conform Sa en S200

Bovendien zet Interior Glassolutions B.V. hoog in op rookwerendheid. “Omdat niet de brand zelf, maar bijkomende rookontwikkeling doodsoorzaak nummer 1 is bij brand, gelden sinds 1 juli 2021 nieuwe eisen voor rookverspreiding en brand- en vluchtveiligheid”, weet Roelofsen. “Inmiddels hebben wij diverse glassystemen getest conform de Europese Sa en S200 classificaties. En ook voor de komende maanden staan nog diverse tests gepland, waarmee wij aantoonbaar aan de nieuwste eisen voldoen.”

Volglas en 100% duurzaam

Een derde focuspunt op dit moment is duurzaamheid. “De randkaders van glassystemen worden vaak uitgevoerd in staal, aluminium of hout”, weet Roelofsen. “Met name de verwerking van staal en aluminium vraagt veel energie. Dus: hoe minder je hiervan gebruikt, hoe beter dat is. Enkele jaren geleden hebben wij al de eerste glassystemen zonder verticale stijlen geïntroduceerd. Op dit moment werken we bovendien aan oplossingen om ook de horizontale hulpmiddelen terug te brengen. Hierdoor ontstaat stap-voor-stap een volglazen en 100% duurzaam systeem. Immers is glas volledig en oneindig te recyclen, waarmee we perfect aansluiten bij de duurzaamheidsambities van veel klanten.” De ambitie van Interior Glassolutions B.V. is om de nieuwe systemen nog dit jaar te introduceren.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details