Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Innoveren en ontzorgen in klimaatbeheersing
Aan de Van Vollenhovenlaan in Utrecht worden 100 zorgwoningen opgewaardeerd tot moderne appartementen.

Innoveren en ontzorgen in klimaatbeheersing

Sindsdien houdt het familiebedrijf zich bezig met airconditioning, warmtepompen, verwarming en loodgieterswerk. Vakwerk, maar vooral ook plezier in het werk staan hierbij altijd centraal. 

“We hebben ons de afgelopen 51 jaar ontwikkeld tot totaalinstallateur op het gebied van klimaatbeheersing”, zegt directeur Jan Paul Birkhoff van BLR-Bimon. “Onze pioniersmentaliteit hebben we altijd behouden. Wij passen continu innovatieve technieken in de praktijk toe, wat al jaren tot tevreden klanten leidt. Die waardering vinden wij belangrijk. Samen met onze 110 vakkundige medewerkers zijn we continu bezig met het ontzorgen van onze klanten. We nemen het complete installatietraject, van advies tot nazorg, uit handen. En omdat we alle disciplines in eigen huis hebben, houden we de planning en het kwaliteitsniveau volledig onder controle.”

Klimaatinstallaties updaten

Een actueel project waarbij BLR-Bimon vanaf de adviesfase betrokken is, betreft de renovatie van een verouderd flatgebouw aan de Van Vollenhovenlaan in Utrecht. In dit project worden honderd zorgwoningen opgewaardeerd tot duurzame, moderne appartementen. Birkhoff: “Het Bouwadvies, het bureau dat namens de gebouweigenaar de projectcoördinatie en directievoering verzorgt, ging al in een vroeg stadium bij ons te rade. Alle klimaatinstallaties moesten up-to-date gemaakt worden. Daarbij moesten we er rekening mee houden dat de buitenschil flink geïsoleerd werd. Dit vroeg onder meer om een aanpassing van het afgiftesysteem.” Op basis van de uitgangspunten en de bouwkundige bouwtekeningen maakte BLR-Bimon het ontwerp voor de klimaattechniek en het loodgieterswerk, inclusief de bijbehorende technische tekeningen en berekeningen.

Nieuwe installaties en sanitair

“We maken alles nieuw”, vervolgt Birkhoff. “Het gebouw is van oudsher aangesloten op stadsverwarming. Eneco brengt deze aansluiting opnieuw aan tot in de appartementen, die elk een verdeler voor verwarming en warmwater krijgen. Vanaf dat punt pakken wij het op. Wij brengen in alle appartementen nieuwe radiatoren, nieuw sanitair en nieuw loodgieterswerk aan. Ook vervangen we het centrale waterleidingsysteem en de hemelwater- en vuilwaterafvoer in het hele gebouw.” 

Goede afstemming cruciaal

De werkzaamheden startten begin juli, met de renovatie van twee proefwoningen. Daarna zette de trein van werkzaamheden zich in beweging. Birkhoff licht toe: “Eerst wordt het appartement gesloopt. De tussenwanden en schachten gaan eruit. In de bestaande cementdekvloer worden sleuven aangebracht voor het leidingwerk van alle installaties. Daarna worden de nieuwe vloeren gestort en de wanden geplaatst. Tot slot vinden de afbouwwerkzaamheden plaats.” Om de trein continu in beweging te houden, is goede afstemming tussen de partijen cruciaal. Birkhoff: “We werken prettig samen met aannemer To Build, sloopbedrijf Baeck en De Roo, Visser Elektrotechniek en Eltag Ventilatietechniek.”

Als een trein

De werkzaamheden worden vanaf de tiende verdieping van boven naar beneden uitgevoerd. “We zijn nu op de vijfde verdieping bezig”, zegt Birkhoff. “Het tempo ligt hoog. Dat levert soms een uitdaging op bij het monteren van het sanitair. Daar komt bij dat er slechts twee liften beschikbaar zijn voor alle partijen. Om lange wachttijden bij die liften te voorkomen, laten we het sanitair en de radiatoren op zaterdag leveren. Inmiddels lopen de werkzaamheden letterlijk als een trein. Spoedig leveren we zeventig tot tachtig appartementen op.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details