Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Innovatieve oplossing voor duurzamere brandbeveiliging: Beheer op afstand van sprinklerinstallaties
Beheer op afstand maakt het mogelijk om de sprinklerpomp op afstand te bedienen en een volledige capaciteitstest uit te voeren.

Innovatieve oplossing voor duurzamere brandbeveiliging: Beheer op afstand van sprinklerinstallaties

Boele Fire Protection introduceert als eerste in Nederland beheer op afstand van sprinklerinstallaties. Vanuit de onderhoudsvoorschriften is het verplicht om sprinklerinstallaties (twee)wekelijks te testen. Voorheen werd dit altijd op locatie uitgevoerd, maar door deze innovatie kan dat beheer nu ook op afstand plaatsvinden. Daarmee wordt het aantal reisbewegingen beperkt en ondervinden de bedrijfsprocessen van de gebouweigenaren minder hinder. Boele Fire Protection is sinds 2019 onderdeel van Unica en heeft de kennis van de zusterbedrijven benut bij de ontwikkeling van de nieuwe dienstverlening. 

Beheer op afstand maakt het mogelijk om de sprinklerpomp op afstand te bedienen en een volledige capaciteitstest uit te voeren. Via een camera en securitychecks in het systeem wordt de sprinklerinstallatie vervolgens nauwkeurig gemonitord. Met deze innovatie biedt Boele Fire Protection een duurzaam alternatief voor de verplichte (twee)wekelijkse test. De voordelen zijn groot: het zorgt voor reductie van de CO2-uitstoot, vermindering van onderbrekingen van de bedrijfsactiviteiten en een lagere total cost of ownership (TCO). Doordat er 24/7 realtime beveiligde toegang is tot het systeem kunnen mogelijke storingen sneller worden ontdekt en verholpen. “Doordat we nu op afstand de tweewekelijkse testen kunnen uitvoeren, hoeven servicetechnici niet meer naar de locaties van onze klanten te rijden en kunnen we dit vanaf een centrale controlroom uitvoeren. Het is een volledig gelijkwaardig alternatief, omdat we dezelfde dingen kunnen testen die je normaal fysiek op locatie test”, aldus Jelle van der Giessen, projectleider bij Boele Fire Protection.

Fail-safe

Uniek aan beheer op afstand is dat de aansturing van de installatie op afstand wordt beheerd, waardoor dit concept een belangrijke verandering in de brandveiligheidsbranche teweegbrengt. Dit proces wordt gerealiseerd met behulp van intelligente technische componenten zoals sensoren. Vanuit veiligheidsoogpunt worden al deze componenten fail-safe uitgevoerd en wordt er geen inbreuk gemaakt op de werking van het bestaande systeem. De sensoren en aansturing wordt gereguleerd met een PLC, een lokale industriële computer, die in verbinding staat met een centrale controlroom. In deze controlroom voert een servicetechnicus middels een versleutelde, onafhankelijke 4G-verbinding en via de IEC-62443 norm werkzaamheden uit. Met deze verbinding is er 24/7 realtime inzicht in de installatie, waardoor mogelijke storingen sneller worden verholpen en beheer efficiënter wordt uitgevoerd. 

Boele Fire Protection zet met haar innovatieve brandveiligheidsproducten en diensten, zoals beheer op afstand, in op efficiency, duurzaamheid en digitalisering. Om deze innovatie certificeerbaar te krijgen, is er een traject gestart met inspectie-instelling Kiwa/R2B: “Het is mooi dat deze innovatie op de markt wordt gebracht. Dit zorgt dat we op het gebied van duurzaamheid, cybersecurity en energietransitie een stap verder komen. Als Kiwa ondersteunen we deze innovatie, omdat we als marktleider voorop willen staan bij nieuwe innovaties en ontwikkelingen”, aldus Matthijs van Ballegooijen, Directeur van Kiwa divisie Fire,
Safety & Security.

Toonaangevende specialist

Boele Fire Protection is een toonaangevende specialist op het gebied van kwalitatieve sprinklerpompsets, sprinklertanks en complete prefab (tijdelijke) watervoorzieningen en de enige speler die met eigen producten en diensten uit het leveringsprogramma en in eigen beheer een complete watervoorziening kan bouwen. Het bedrijf richt zich primair op nieuwbouw, vervanging, onderhoud, verhuur en renovatie. Door kennis en kunde, flexibele werkprocessen en innovatieve brandveiligheidsproducten worden installatietechnische, maatwerk brandveiligheidsoplossingen geboden voor uiteenlopende sectoren. Met een team van specialisten is Boele Fire Protection vanuit haar kantoor in Ede landelijk actief.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details