prefab-renovatievloersysteem
02:01
27-06-2018

Innovatief prefab-renovatievloersysteem gaat de strijd aan met vochtige, beschimmelde en rotte begane grondvloeren

Tot de jaren ’70 werden in ons land veel woningen gebouwd met een houten constructie en een houten begane grondvloer, die vandaag de dag voor grote problemen zorgen. Naast comfortklachten zijn vochtproblemen, schimmelvorming en houtrot aan de orde van de dag, weet Cas Blokker, directeur van Compofloor, die hiervoor een passende oplossing biedt. Eenvoudig, duurzaam, energiebesparend en 100% luchtdicht, waarbij de begane grondvloer in slechts één dag wordt vervangen.

Compofloor is gespecialiseerd in het renoveren van begane grondvloeren voor particuliere woningbezitters, woningcorporaties en beleggers. Hierbij maakt het bedrijf steevast gebruik van het eigen ontwikkelde Compofloor renovatievloersysteem, dat is opgebouwd uit hoogwaardige isolatie-elementen, omsloten door composiet. “Het resultaat zijn innovatieve vloerelementen die niet alleen zeer licht en sterk zijn, maar ook zeer goed isoleren”, vertelt Blokker. “Volgens onafhankelijke tests door ISSO – het kennisinstituut voor de installatiesector – hebben de vloervelden een basis-isolatiewaarde van 4,44 m²K/W, waar de norm 3,5 voorschrijft. Door het gebruik van composiet is bovendien een lange levensduur gegarandeerd.”

prefab-renovatievloersysteem
Het Compofloor renovatievloersysteem is eenvoudig, duurzaam, energiebesparend, 100% luchtdicht én snel. 

Eenvoudige, naadloze montage
De vloerelementen worden in de eigen fabriek van Compofloor in Wieringerwerf op maat geprefabriceerd en gepakketteerd, inclusief de composieten onderconstructie, houten plaatafwerking, een legplan, een montage-instructie en de benodigde bevestigingsmiddelen. Vervolgens zorgt Compofloor voor het transport naar de woning, waar de elementen eenvoudig en naadloos als ‘mannetje – vrouwtje’ in elkaar kunnen worden geklikt. Een 100% luchtdichting én vochtwering worden hiermee gegarandeerd. “Doordat de vloerelementen zeer licht van gewicht zijn (45 kilo voor een vloerelement van 4,5 meter), zijn hijskranen en ander zwaar materieel niet nodig. Daarbij zijn de vloerelementen niet verspanend en zijn droogtijden niet aan de orde. De overlast voor bewoners én de omgeving wordt hierdoor tot een minimum beperkt”, vertelt Blokker. “Doordat tijdens de montage geen restmaterialen overblijven, wordt de woning bovendien niet vervuild. Er is geen afval op de bouw.”

Met het zelfdragende vloersysteem zijn overspanningen tot maar liefst 4,5 meter mogelijk.

prefab-renovatievloersysteem
In de woning kunnen alle vloerelementen eenvoudig en naadloos als ‘mannetje – vrouwtje’ in elkaar kunnen worden geklikt.

Zeer sterk en licht van gewicht
Bij het renoveren van een woning is het van groot belang dat de belasting op de bestaande fundering niet wordt verhoogd. Compofloor speelt hier optimaal op in. “Het gewicht van ons vloersysteem is vergelijkbaar met dat van een houten balklaagconstructie. Voor de toepassing is dan ook geen constructieve herberekening van de fundering van de woning nodig”, vertelt Blokker. “Door het lage gewicht van de Compofloor elementen is eenvoudige montage binnen de geldende Arbo-richtlijnen mogelijk. Het unieke montageanker zorgt ervoor dat de nieuwe vloer de bestaande muur niet extra belast. Daarbij wordt geluidsoverdracht tussen de nieuwe vloer en de bestaande bouwmuren geminimaliseerd.”

prefab-renovatievloersysteem

Het idee voor Compofloor ontstond al in 2012. “Tijdens de Bouwbeurs van 2017 hebben we het renovatievloersysteem voor het eerst gepresenteerd aan het grote publiek”, vertelt Blokker. “En met succes. Inmiddels hebben we al een groot aantal projecten mogen uitvoeren, waaronder 38 woningen in Woerden, in opdracht van BAM Renovatie Concepten en woningcorporatie GroenWest en 60 woningen in Utrecht, voor VIOS Bouwgroep in combinatie met woningcorporatie Mitros. Daarnaast zijn we actief in de particuliere markt (rechtstreeks voor de eigen woningbezitter) omdat ook hier een grote verduurzamingsopgave ligt. Doordat Compofloor alles in eigen hand heeft, van de verkoop tot en met de montage, is dit naast de projectenmarkt een goede markt. Op dit moment zijn we bovendien bezig met een project voor 444 woningen in Heemskerk, in opdracht van woningcorporatie Woonopmaat.” Voor de komende jaren verwacht hij nog voldoende werk. “In Nederland staan nog zo’n twee miljoen woningen die voor ons renovatieproduct in aanmerking komen.”

Tekst | Lieke van Zuilekom   Beeld | Compofloor
Uitgelichte afbeelding: 
Directeur Cas Blokker (links) en Accountmanager Perry van den Berg (rechts).

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Stedenbouw partners